Zaterdag 27-01-2024 Wedstrijdverslag RKTSV JO10-2

Goede morgen allen,

We zijn afgelopen zaterdag begonnen aan fase 3 van seizoen 2023 – 2024 van ons JO10 team. Team 2 stond hiervoor aan de aftrap voor een thuiswedstrijd tegen RKHBS JO10-3. Team 1 was het weekend vrij aangezien hun wedstrijd was uitgevallen.

Dit was voor mij weer een zeldzame en mooie gelegenheid om naar Team 2 te gaan kijken. Op weg naar het veld werd ik echter gebeld of ik snel naar het veld wilde komen en werd het plan om te gaan kijken gewijzigd in coachen en begeleiden😇.

Bij aankomst was Ralf al begonnen met de warming-up en zag ik een enorme opkomst van jullie ouders langs de kant staan. Zoals reeds gezegd in de groepsapp, CHAPEAUX!!!!!

RKTSV JO10-2 – RKHBS JO10-3 : 10 – 4

Aangezien de kanjers al op het veld stonden om zich voor te bereiden op de wedstrijd, kon ik geen voorbespreking meer houden/geven in het kleedlokaal. Na de warming-up hebben we dan maar meteen even een paar minuten gepakt om dit alsnog te doen. Tijdens de voorbespreking heb ik de opstelling kenbaar gemaakt en heb ik wat “huiswerk” meegegeven. Afgaande op de gespeelde wedstrijden van afgelopen weken in de zaal en waar ik zelf toeschouwer heb kunnen zijn op de tribune, heb ik even de tijd genomen om de punten te benoemen waar het team in de wedstrijd op moest letten en zeker aandacht aan moest besteden.

Tijdens deze wedstrijden (waar ik dan getuige van was) van afgelopen weken waren mij een aantal dingen opgevallen die uitgebreid in de trainingen aan bod komen maar niet altijd consequent worden toegepast o.a.:

• Laat de bal het werk doen;

• Gebruik het hele veld en zoek de vrije ruimte;

• Loop niet met meerdere mensen tegelijk naar de tegenstander die balbezit heeft;

• Kijk om je heen en zoek een vrije tegenstander en verdedig deze;

• Gebruik ook vaker je “chocolade” been;

• Blijf rustig en probeer in de voeten te passen.

Bovenstaande gaat hand-in-hand met één van mijn welbekende uitspraken: “Voetbal ook zonder bal”.

Dat gezegd hebbende, heb ik het team bovenstaande uitgelegd en aangegeven dat we dit graag in de wedstrijd terug willen zien:

• Speel de bal rond van de achter linie naar het middenveld en probeer de bal van daaruit naar de voorste linie te krijgen.

• Zoek de makkelijkste weg, m.a.w. kijk om je heen en naast je. Maak het jezelf niet moeilijk.

• Pingel niet maar leg de bal af!

• En het maakt niet uit wie er scoort, als we scoren dan is dit een succes van het hele team want we scoren met zijn allen.

• Zoek en hou je positie op het veld (links en rechts).

• Je hebt 2 benen, gebruik ze allebei!

Het fluitsignaal klinkt en al na een paar minuten waren we allemaal getuige van een voetbalspel wedstrijd zoals we dat graag zien en zie ik heel veel blije gezichten langs de kant. Want wat werden wij even getrakteerd op een voetbalspelletje “uit het boekje”.

Het team heeft duidelijk goed geluisterd want we zien heel veel mooie combinaties waaruit mooie doelpunten ontstaan, echt geweldig!

Het spel werd vanuit achteren opgebouwd zoals mooi voetbal tegenwoordig ook dient te worden gespeeld.

Ook zijn er doelpunten gemaakt met het “chocoladebeen”.

Daarnaast is me opgevallen dat het team kalm en beheerst bleef en hierdoor kwamen de ballen beter aan bij een medespeler.

Het team heeft ons werk niet beter kunnen belonen met hetgeen ze op de mat hebben neergezet!

In ieder geval werd de wedstrijd met mooi voetbal verdiend met winst afgesloten.

Rest me als laatste nog 1 opmerking: Ik ben zo ongelooflijk trots op het team!

Dan ook nog een algemene opmerking aangaande aankomende carnavalsvakantie: Zaterdag 3 februari is de laatste wedstrijd voor de vakantie en in week 7 (12 t/m 16 februari) zijn er geen trainingen. Eerstvolgende wedstrijd is weer zaterdag 24 februari a.s.

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*