RKTSV JO9-1 Winnaar regiofinale Winterfutsal 2023/2024

Afgelopen zaterdag mocht de JO9-1 van RKTSV de regiofinale van het  Winterfutsal toernooi spelen in Nuth, nadat het team als eerste was geëindigd in hun poule.

In deze voorronde werden Sittard JO9-1, Schaesberg JO9-1, Groenester JO9-1 en UOW JO9-1 verslagen. Alleen van FCKW JO9-1 werd met 1-0 verloren. Samen met FCKW, die achter RKTSV waren geëindigd, mochten ze de poule vertegenwoordigen. De eerste wedstrijd tijdens de finale ronde was ook nog direct tegen FCKW.

Vanaf de start was de instelling van de mannen uitstekend. Het team wilde zich revancheren nadat ze zich hadden vergaloppeerd in de competitie. En dat was goed te merken. Middels een portie vechtlust en sierlijk samenspel werd de toon vanaf de eerste minuut gezet. Echter het was een individuele actie, een ware Zinedine Zidane beweging, van Milan Coevee die het team op 1-0 wist te brengen. Adam Benyahia die twee minuten later deze beweging wist te reproduceren zocht daarna de combinatie met Skye Essers op, waarna Adam de 2-0 wist binnen te tikken. Daarmee waren de eerste drie punten een feit. Na een korte pauze mocht RKTSV aantreden tegen Bekkerveld JO9-1.

De mannen van RKTSV lieten tegen Bekkerveld een mooi combinatie spel zien. De vlijtige werklust van Naud Niessen werd beloond en hij tikte na een schot van Skye Essers de 1-0 binnen. Keeper Vin Lux werd nauwelijks op de proef gesteld, maar wist goed mee te voetballen. Hij zorgde ervoor dat zowel Levi Hendriks, Tahyr Presentacion als Jomar Matheu rustig konden opbouwen. Zo creëerde het team een overwicht en wist Milan Couvee zowel de 2-0 als 3-0 voor zijn rekening te nemen. In de laatste minuut mocht RKTSV nog een vrije trap nemen. Echter de vrije trap van Adam spatte uiteen op de kruising en daarmee stond het team al met een been in de volgende ronde.

De druk was van de ketel en daarmee ook de vechtlust en het samenspel. De derde wedstrijd tegen Zwentibold JO9-1 wisten Jomar, Tahyr en Levi het achterin dicht te houden, maar werd niet gescoord. Daarmee eindigde de wedstrijd in 0-0. In principe kon het met dit gelijk spel niet meer fout gaan, immers nummer 1 en 2 gaan door. Dit was ook de laatste wedstrijd tegen Sittard JO9-2 goed te merken. Ook deze wedstrijd resulteerde in een gelijkspel 0-0. Met dit gelijkspel wisten de mannen van RKTSV JO9-1 onder het toezicht van de trouwe supporters de eerste plaats te bereiken en mogen daarmee doorgaan naar de districtsfinale op zaterdag 17 februari in Nederweert.