Nipte overwinning voor eerste elftal

Zondag 7 april trok het eerste elftal naar Hoensbroek om het op te nemen tegen Passart-VKC, de hekkensluiter van de ranglijst. In de zon maar ook met een stevige wind, zette scheidsrechter de heer Levens de wedstrijd in gang op het kunstgrasveld van de thuisploeg.

RKTSV was de eerste 20 minuten de betere ploeg, hoewel de beide ploegen geen denderend spel op de mat legden. Op basis van de beginfase dacht men aan de zijlijn dat TSV de punten met gemak mee naar huis zou nemen, gezien de eenvoud waarmee de helft van de tegenpartij kon worden bereikt. Wij verzuimden echter om hier gebruik van te maken en konden slechts enkele speldenprikjes uitdelen.

Uiteindelijk veranderde het spelbeeld. De mannen van RKTSV werden erg slordig aan de bal. Passart-VKC kwam hierdoor meer in balbezit en kreeg zelfs de beste kansen in de eerste helft.

Duidelijk was dat na de rust uit een ander vaatje moest worden getapt: met meer strijd en zuiniger handelen aan de bal, zodat de ploeg zich niet zou gaan verslikken in deze tegenstander.

De ploeg liet de tweede helft een reactie zien, waarbij gelukkig zichtbaar werd dat de spelers beter kunnen dan het getoonde spel in de eerste helft. Dit leidde in minuut 55 tot de voorsprong. Via een standaardsituatie rond de middenlijn, kon rechtsbuiten Gilby Rütten diep worden gestuurd. Deze gaf voor op de spits Leroy Römer, die prima wist af te ronden: 0-1.

De thuisploeg werd kort hierna meteen gevaarlijk via een verrassend schot van afstand op de lat. De thuisploeg probeerde vervolgens aan te dringen door een extra man voorin te zetten, echter wist doelman Petar Mecic samen met zijn verdediging tegendoelpunten te voorkomen.

RKTSV werd richting het laatste deel van de wedstrijd nog enkele keren gevaarlijk voor het doel van Passart-VKC. De ploeg had misschien nog een penalty verdiend wegens een charge van achteren op Leroy Römer. De scheidsrechter besliste echter anders. In de blessuretijd leek de wedstrijd op slot te worden gegooid na een doelpunt van wederom Leroy Römer. De grensrechter van de tegenpartij meende buitenspel te hebben geconstateerd, helaas ging de scheidsrechter mee met deze beslissing.

Kort hierna floot de scheidsrechter af, wat resulteerde in een 0-1 overwinning. De geruststelling van de winst heerste. Het was zeer zeker niet de beste wedstrijd. Lering uit trekken, hierna snel vergeten en op naar de thuiswedstrijd tegen DBSV aanstaande zondag. Dit wordt een interessante wedstrijd voor onze ploeg, omdat de afgelopen wedstrijden de weg naar boven is ingezet en bij winst tegen DBSV een stijging op de ranglijst mogelijk is.