Zaterdag 02-03-2024 Wedstrijdverslag RKTSV JO10-2

Goede morgen allen,

Afgelopen zaterdag stond er voor Team 2 weer een wedstrijd op het programma. Team 1 had een rustdag en de verplaatste wedstrijd zal, zoals jullie reeds weten, gespeeld worden op woensdag 20 maart a.s. om 18.15 uur.

De tegenstander van Team 2 zijn we al een paar keer tegengekomen in de afgelopen fases. Op basis van eerder behaalde resultaten had ik al aangegeven dat deze wedstrijd niet al te moeilijk zou moeten zijn.

– RKTSV JO10-2 – Sporting Heerlen/Kracht Nutrition JO10-2: 10 – 2

Zaterdag hadden we de luxe dat we met zijn viertjes (Ralf, Cindy, Rick & ondergetekende) langs de kant stonden. Dus aan coaches was er geen tekort en konden we aan beide kanten de nodige ondersteuning aan het team geven. En heel eerlijk gezegd was dat ook wel nodig als we even terugkijken op de 1ste helft van de wedstrijd. Het team kwam niet in het spel en dankzij de keeper werd zelfs een paar keer een achterstand voorkomen! Het spel werd niet gespeeld zoals het zou moeten wat resulteerde in redelijk wat kansen voor Sporting Heerlen.

Er werd iets te slordig gespeeld en ook was het team niet fel genoeg. Hierdoor kreeg de tegenstander (te) vaak de mogelijkheid om het spel te bepalen. Het team miste de scherpte en speelde niet geconcentreerd genoeg waardoor er geen combinaties werden gezocht. Ook werd er niet genoeg gevoetbald zonder bal, oftewel het team had alleen oog voor de bal en keek niet om zich heen.

Al met al gingen we dan toch met een 2-1 voorsprong de rust in. We hebben genoeg huiswerk wat we het team mee kunnen geven voor de 2de helft.

Tijdens de rust aangegeven op welke punten het beter moet en ook aangegeven dat we zeker de bovenliggende partij (moeten) zijn:

– Feller zijn in de duels;

– Speel meer voetbal zonder bal en let dit keer op vrij lopende tegenstanders;

– Niet te veel individuele acties opzoeken, maar laat de bal het werk doen: zoek dus combinatie op. Passen en meteen weer vrijlopen om de bal weer te kunnen ontvangen (het welbekende voetballen zonder bal zoals reeds benoemd);

– Individuele acties alleen daar wat het niet anders kan.

Met deze bagage ging het team de 2de helft in. In de 2de helft hebben we ook een paar keer wat tactische wissels toegepast omdat het spel gewoonweg beter moest.

Na een aantal minuten kom eenieder het resultaat zien: tada de goals vielen in een rap tempo achter elkaar. Het team speelde weer het welbekende spel en daardoor begon het ook goed te lopen.

Uiteindelijk was de eindstand dan ook meer dan verdiend. Ik wil het team absoluut een dikke vette pluim geven voor het omzetten van het spel t.o.v. de 1ste helft. Ze hebben echt weer geknokt en de winst met overmacht binnen gehengeld. Ze hebben laten zien dat ze met het huiswerk het af kunnen maken en luisteren goed naar de instructies die ze krijgen.

Dit is waarom ik toch altijd plezier heb in het hele team en kan ik niet anders dan aangeven dat ik hoop dat we dit nog seizoenen samen vol houden!

Ik ben in ieder geval een hele trotse en mega gelukkige trainer & coach 😊

Dan nog even een mededeling aangaande mijn afsluiter van het seizoen. Ja ik weet het, het is nog lang geen einde van het seizoen want we hebben nog een aantal wedstrijden in fase 3 en nog een hele fase 4 voor de boeg.

Toch zal ik binnenkort een aantal datums in de groepsapp zetten voor ons bezoekje aan de McDonalds waarbij ik het hele team wederom zal trakteren!! Net zoals vorig jaar.

Ook wil ik weer jullie allemaal bedanken voor de grote opkomst langs de lijn als “9de” spelers van het team!

Altijd is er een grote opkomst bij onze wedstrijden (Team 1 & 2) en zonder jullie steun was dit allemaal niet mogelijk! Ook voor ons als “staf” geeft dit een enorme voldoening om elke keer weer (week in, week uit) naast onze drukke agenda’s toch er weer te staan! Nogmaals BEDANKT!!!!

Ik wens eenieder een hele fijne (werk)dag!