Wedstrijdverslagen RKTSV JO10-1 en RKTSV JO10-2

Goede morgen,

Speelronde 3 van fase 3 is afgelopen zaterdag afgewerkt. Voor onze teams stonden hiervoor 2 wedstrijden op het programma tegen 2 bekende teams. Team 1 nam het in de 3de klasse op tegen het JO10-1 team van Weltania. Deze tegenstander heeft het team ook de eerste keer getroffen in de winterzaalcompetitie.

Team 2 nam het in de 4de klasse op tegen het JO10-2 team van SJO ESB ‘19. Deze laatstgenoemde tegenstander heeft het in de 3de klasse ook opgenomen tegen Team 1 in zowel fase 2 als de winterzaalcompetitie.

– RKTSV JO10-1JM – Weltania JO10-1: 2 – 8

– SJO ESB ‘19 JO10-2 – RKTSV JO10-2: 3 – 5

Voor team 1 was het, vooraf aan de wedstrijd, wel bekend dat de tegenstander van speelronde 3 letterlijk en figuurlijk een maatje groter zou zijn. Dit uit ervaring van de wedstrijd uit de winterzaalcompetitie. Desalniettemin heb ik het team vooraf, tijdens de voorbespreking, duidelijke instructies meegegeven om toch goed tegenstand te kunnen bieden. Bij zo’n tegenstander is het zaak om, bij balbezit van de tegenstander, meteen druk te zetten en tactisch op man-op-man dekking te spelen. Hiermee dwing je de tegenstander om veel te bewegen om de bal kwijt te kunnen. Dit zorgt vervolgens voor fouten waardoor wij weer in staat zullen komen om de bal te veroveren en de aanval in te zetten in de omschakeling. Daarnaast moet langzaam de standaard beginselen (voetballen zonder bal, klaar staan bij standaard spelsituaties, bal het werk laten doen etc etc) vanaf begin onderdeel zijn van het spel. Dit bij beide teams!

Na het fluitsignaal bleek na een paar minuten dat team 1 “angstig” is bij balbezit en ook balbezit van de tegenstander. Weltania kreeg hierdoor de vrijheid om hun spel te spelen. Helaas was dit ook duidelijk in de tussenstand na de 1ste helft.

In de pauze heb ik het team toegesproken dat het echt anders moet. Minder bang zijn en vooral je eigen spel spelen met de informatie en bagage die ik heb meegegeven.

Gelukkig lijkt de boodschap te zijn overgekomen en krijgen we in de 2de helft ook de nodige kansen en scoren we uiteindelijk ook nog eens 2 doelpunten waarbij we slechts 2 tegendoelpunten incasseerden. Al met al heeft het team in de 2de helft weer het spelletje voetbal opgepakt.

Mijn grote bewondering gaat weer uit naar de enorme veerkracht en getoonde lef in de 2de helft tegen zo’n fysiek sterke tegenstander! Weltania heeft in de 2de helft niet meer zo makkelijk kunnen voetballen en hebben hard moeten knokken om nog überhaupt 2 doelpunten te scoren. Geweldig gedaan Team 1, zoals altijd ben ik enorm trots op jullie!!!

Team 2 moest het opnemen tegen een bekende tegenstander van Team 1. Blijkbaar is het team van ESB in fase 3 een klasse lager uitgekomen in de 4de klasse. Helaas kon ik zelf niet aanwezig zijn bij de wedstrijd maar wat ik kan opmaken uit het live verslag van Koen en de opmerking van Rick, heeft het team hard geknokt en verdiend gewonnen.

Ik zag een paar opmerkingen aangaande goed samenspel tussen de linies. Uiteraard lees en ik dat graag aangezien dat mijn “filosofie” is van het spelletje voetbal.

Ik kan alleen maar ook mijn lof en trots uitspreken voor Team 2. Ze voeren uit waar we wekelijks op trainen, CHAPEAUX!!!!

Komend weekend heb ik een hele leuke meevaller waardoor ik vanaf het begin tot eind aanwezig kan zijn bij de wedstrijd van Team 2. Ik verheug me er dan ook ontzettend op!!!

Zoals ook al in de WhatsApp medegedeeld, heeft Team 1 komende zaterdag geen wedstrijd. Deze zal op woensdag 20 maart om 18.15 uur gespeeld worden.

Ik wens eenieder een hele fijne (werk)dag!