RKTSV JO9-1 wint ook de districtsfinale van de winterzaalcompetitie (wedstrijdverslag).

Zaterdag 17 februari 2024 was de dag van de districtsfinale in Nederweert, nadat de regiofinale glansrijk en ongeslagen afgelopen maand werd gewonnen. De spanning was te snijden aangezien keeper Vin Lux met afwezigheid schitterde en vanwege een welverdiende vakantie stond te après-skiën en sterspeler Jomar Mathieu van de dokter te horen had gekregen dat hij minimaal twee weken rust moet nemen. Desondanks wilde Jomar deze finale niet aan zich voorbij laten gaan. Voor de zekerheid werd Fedde Mulders opgeroepen om het gehavende team uit de brand te helpen. Levi Hendrik mocht vandaag als stand-in keeper aan de slag. Een lastige keuze om een verdediger op te offeren voor de klus die normaal op voortreffelijke manier word geklaard door Vin Lux.

De eerste wedstrijd was gelijk op papier de zwaarste aangezien de mannen van RKTSV mochten aantreden tegen de winnaar van de regiofinale van Noord Brabant DAW Schaijk JO9-1. Schaijk had in de voorronde nog geen doelpunt geïncasseerd en was net als ons team ongeslagen.
Desondanks vertoonde onze mannen uit het zuiden een machtsvertoon. Met veel strijd, passie en plezier werd een sierlijk combinatiespel ten tonele gebracht. Het was echter Schaijk dat op voorsprong kwam en wel op een fortuinlijke manier door een niet onhoudbare bal op stand-in keeper Levi Hendriks. Dit was gelijk ook de eerste en laatste poging van de spelers uit Noord Brabant. De oppermachtige verdediging bestaande uit Jomar Mathieu en Tahyr Presentacion hebben verder geen kans weggegeven. Dat was ook niet makkelijk voor de tegenstander omdat Adam Benyahia en Naud Niessen voortdurende de boel in het middelveld stoorden, zodat de tegenstanders helemaal niet in hun spel konden komen. Het waren echter de mannen voorin Skye Essers, Milan Couvée en Fedde Mulders die nog niet aan scoren toe kwamen omdat veel van hun schoten door een uitstekende doelman werden gepareerd. Uiteindelijk was het Milan Couvée die het team na een mooie pass van Adam op gelijke hoogte bracht. Het duurde niet lang voordat de 2-1 op de borden stond. Een geweldige one-touch aanval zorgde dat de bal van rechts naar links voor de voeten van Skye Essers belande en op een verwoestend schot de bal tegen de netten duwde na een mooie pass van Milan. Een combinatie aanval uit het boekje werd op een grandioze manier afgesloten en daarmee was de eerste overwinning een feit.

De tweede wedstrijd mochten de mannen van RKTSV het opnemen tegen Zwentibold JO9-1. Ook Zwentibold had hun eerste wedstrijd gewonnen, derhalve was de druk groot want de eventuele winnaar van deze wedstrijd had de cup met de grote oren al met een hand vast. De spanning was wederom te snijden. Een oppergeconcentreerd RKTSV gaf nauwelijks een kans weg, hetzij dat stand-in keeper op een ongelukkige manier de bal aan Zwentibold verspeelde en daarmee werd gepasseerd. Opnieuw was het de beurt aan de mannen van RKTSV om de achterstand weg te werken. Met wederom veel strijd en passie zorgden Naud, Fedde en Adam ervoor dat Zwentibold niet aan het voetballen toe kwam. Het was Skye Essers die alleen uitbrak op de keeper en op een koelbloedige manier de bal langs de keeper schoof en RKTSV op 1-1 bracht. Al snel kwam RKTSV op 2-1 voorsprong nadat de bal bij Jomar Mathieu voor de voeten belande en deze middels een afstandsschot in de kruising plaatste. Zwentibold gooide alles in de strijd en ging tot het uiterste en zeer fel door om een gelijkmaker te maken, maar mocht niet baten. Jomar en Tahyr hadden geen kans meer weggegeven tot de laatste minuut waar Zwentibold nog een hoekschop wist te forceren. De hoekschop werd  op een ongelukkige manier tegen de arm van Jomar  geschoten. De scheidsrechter was onverbiddelijke en wees naar de strafschop. Op een miraculeuze wijze hield Levi Hendriks de strafschop en zo werd ook de tweede wedstrijd op een terechte wijze gewonnen.

De derde wedstrijd en laatste wedstrijd was tegen de mannen van DESM JO9-1 uit Weert. DESM had net als de andere twee teams nu drie punten en hadden alleen een kans bij een overwining. DESM gooide alles in de strijd, maar het waren de mannen van RKTSV die wederom heer en meester waren. Toch was het stand-in keeper Levi Hendriks die de bal voor de voeten van DESM spelers gooide en daarmee werd gepasseerd. Onterecht kwam de ploeg uit Weert op voorsprong. De alertheid van het middenveld Naud Niessen en Adam Banyahia controleerde de boel op het middenveld, terwijl Jomar en Tahyr nauwelijks op de proef werden gesteld. Het waren echter de spelers voorin die moeite hadden met het creëren en benutten van kansen. Uiteindelijk was het een snelle hoekschop van Fedde die de bal bij Adam in de voeten bracht. Na enkele pogingen te hebben gewaagd en alleen maar enkele spelers van DESM omver te hebben geschoten omdat deze zich continue voor de bal gooide slaagde Adam er eindelijk in om de bal in doel te laten belanden. De 2-1 voorsprong hing nog in de lucht, maar een inzet van Skye werd middels een handsbal achter de doellijn vandaan getoverd, waarbij alleen de scheidsrechter dit niet had gezien. Dit mocht de pret niet drukken, want het verlossende eindsignaal klonk en een punt was ruimvoldoende om de titel in de wacht te slepen. Welverdiende mag de JO9-1 van RKTSV zich Kampioen futsal JO9 district Limburg/Brabant noemen.

Het feest werd groots uitgepakt, middels een bezoek aan kinderstand. Het bleef er nog lang onrustig. Het is nog niet bekend wanneer de huldiging op de markt in Kerkrade zal volgen.

Graag willen wij onze supporterts bedanken voor hun steun. Ook een woord van dank aan onze sponsoren die ervoor hebben bijgedragen dat het team er op een voortreffelijke manier voor de dag kwam.

Hanssen Electro Service
Ergotherapie Jaimy de Kok
Tresor Capital investment boutique
Airco Roy installatie en onderhoud
SL installaties
BF Brandsfit

Eén antwoord op “RKTSV JO9-1 wint ook de districtsfinale van de winterzaalcompetitie (wedstrijdverslag).”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*