Zaterdag 03-02-2024 Wedstrijdverslagen RKTSV JO10-1 en RKTSV JO10-2

Goede middag allen,

We zijn aanbeland bij speeldag 2 van fase 3 voor onze teams. Aangezien de 1ste wedstrijd van team 1 was uitgevallen, is het de eerste wedstrijd na de winterzaalcompetitie voor team 1.

Toch wel een leuk detail, aangezien beide teams in verschillende klasses aantreden deze fase, speelden beide teams afgelopen weekend tegen Bekkerveld. De wedstrijden waren, althans voor mij, effectief gepland zodat ik na de wedstrijd van Team 1 meteen naar Bekkerveld kon gaan om naar Team 2 te kijken.

RKTSV JO10-1JM – Bekkerveld JO10-5: 6 – 6

Bekkerveld JO10-4JM – RKTSV JO10-2: 2 – 5

Voor Team 1 was het zaak om een goede omschakeling te maken vanuit de zaal naar het veld na een week langer zonder wedstrijd te hebben gezeten.

Voordat we gaan beginnen aan de warming-up wat aanwijzingen gegeven omtrent deze omschakeling. Wat is en blijft t.o.v. de zaal is dat het niveau van onze wedstrijden moet worden vastgehouden. Team 1 speelde, zeker de laatste 3 wedstrijden, ontzettend goed voetbal wat ook te zien was in de uitslagen. Ondanks de hogere klasse hebben ze laten zien dat met goed voetbal ook wedstrijden tegen sterke tegenstanders kunnen worden gewonnen. Dus de aanwijzing “laat de bal het werk doen / voetballen zonder bal” staat dan ook stipt bovenaan.

Fluitsignaal klinkt en na enige minuten valt op dat helaas de boodschap niet goed was overgekomen. Het team heeft moeite om het niveau op te pakken en het spel loopt de 1ste helft niet helemaal volgens plan. De rustand van 4 – 6 was dan ook terecht!

In de rust even goed van me laten horen waar echt verbetering in moet komen en dat eenieder eens goed wakker moet worden. Duidelijk de verbeterpunten aangestipt en toegesproken om de wedstrijd in de 2de helft om te kantelen in ons voordeel. Wat we nu zien was het bekende spel en we zijn duidelijk toch de bovenliggende partij gedurende de gehele 2de helft. De bal wel helaas niet vaker dan 2 keer erin waardoor een gelijke eindstand het resultaat was.

Het team heeft in ieder geval weer laten zien dat het een enorme veerkracht heeft en toch het bekende spel weet op te pakken. Ik ben heel erg trots op het spel wat ze hebben laten zien in deze 2de helft, super super super gedaan!!!!

Nu was het tijd om snel in de auto te springen om naar het complex van Bekkerveld te rijden. Helaas was ik net een paar minuten te laat voor de aftrap. Desalniettemin was ik een dolgelukkige trainer aangezien het zeer zeldzaam is om ook het andere team te mogen bewonderen.

Het is ook voor Team 2 taak om het spel van vorig weekend en dus het momentum vast te houden in deze wedstrijd. Ondanks de achterstand van 1 goal, weet het team toch snel de stand gelijk te trekken. Het spel gaat redelijke heen en weer, maar het team is toch de bovenliggende partij! Ik zie hele leuke en goede combinaties zoals het ook gespeeld dient te worden. Maak het jezelf niet te moeilijk, kijk om je heen en speel de bal rond.

Het team laat de bal grotendeels het werk doen waardoor het ook terecht met een voorsprong de kleedlokaal opzoekt.

Het signaal voor de 2de helft is gegaan en het team zakt qua spel een beetje in. De concentratie lijkt een beetje zoek en Bekkerveld wordt sterker. Het team staat bekend om een hele sterke verdediging en dit is ook te zien doordat de tegenstander op tijd gestopt wordt.

Langzamerhand vindt het team toch de mogelijkheid om het spel langzaam maar zeker naar zich toe te trekken waardoor een super verdiende overwinning wordt behaald!

Ik kan niet anders dan lof uitspreken op de manier hoe dit team ook met tegenstand omgaat en toch ook die bekend veerkracht kan tonen om de winst over de streep te trekken.

Goed voetbal wordt altijd beloond! Ik zeg ook altijd, het maakt me niks uit wie er scoort of wat de eindstand is, als er maar goed gevoetbald wordt. Ik hecht meer waarde aan spelplezier en zeer zeker leuk attractief voetbal (tiki taka) dan wat de eindstand doet, vooral in deze leeftijd! Ik ben daarom ook megatrots op Team 2!

Dave zou Dave niet zijn als ik toch met enkele verbeterpunten kom. Beide teams moeten proberen de concentratie langer vast te houden. Laat je niet meevoeren met het spel van de tegenstander maar speel je eigen spel.

Blijf vooral rustig en probeer om je heen te kijken en maak van daaruit de juiste keuze! Communiceer beter met elkaar en laat je zeer zeker horen!

Daarnaast zijn me ook nog een 2-tal andere aspecten opgevallen in het spel. Dit verschilt per team, bij het ene team wat meer dan bij het andere en vice versa:

Er wordt te vaak afgewacht om de actie naar de tegenstander met bal te maken;

Er wordt te weinig gelopen wat resulteert in een dreigendere tegenstander alsmede onnodig balverlies;

Er wordt, ondanks vaker besproken, te vaak met teveel mensen naar een tegenstander met bal gelopen. Dit resulteert weer in vrijstaande tegenstanders omdat deze onnodig en automatisch vrij komen te staan zonder dat ze daar zelf iets voor hoeven te doen.

We zullen in de volgende trainingen ook hier specifiek op gaan trainen met verschillende oefeningen om daarmee de aandacht op het verbeteren van het spel te vestigen.

Voor nu is het de komende 2 weekenden even rust en kunnen de carnavalisten onder ons zich opmaken voor een spetterend Carnaval van 2024!!!

Ik wil opnieuw jullie allemaal bedanken voor alle hulp en zeer zeker de opkomst die keer op keer zo uitmuntend is!!! Dank jullie wel hiervoor!!!