Zaterdag 11-11-2023 Wedstrijdverslag RKTSV JO10-2

Hi allen,

En we zijn weer toegekomen aan de volgende speelronde van fase 2. Gezien het aantal afmeldingen is de wedstrijd van team 1 tegen WDZ JO10-1 verplaatst naar a.s. maandag om 18.30 uur. Voor mij weer een mooi moment om naar de wedstrijd van team 2 te gaan kijken om daar Rick te helpen met coachen.

Team 2 werkte dit weekend een wedstrijd af op het complex van Heksenberg – NEC. Tegenstander was het enige jeugdteam dat de tegenstander heeft en wel het JO10-1 team.

Heksenberg – NEC JO10-1 – RTKSV JO10-2: 14 – 5

Na een grondige warming-up stond het team klaar in het welbekende 1-2-1-2 systeem om de strijd te leveren tegen een fysiek groter ogende tegenstander.

Het team begon het spel goed en scoorde vrij snel. Het spel ging ook heen en weer waarop een goede uitslag zeker voor ogen lag.

Naarmate het spel vorderde zagen we toch weer enkele van de aandachtspunten uit de vorige wedstrijden en zeker het fysiek overgewicht zijn tol eisen. Onze teams blijken nogal wat moeite te hebben met een aanwezige fysieke tegenstander waardoor duels verloren gaan en dat er wat “afhoudend” wordt gevoetbald, dit resulteert dan ook in vele tegendoelpunten en anders verloop van de wedstrijden.

Desalniettemin zagen we toch goede spelmomenten met zeer mooie combinaties waaruit kansen gecreëerd werden. Een aantal van deze kansen werden ook beloond met een doelpunt waardoor het team uiteindelijk 5 wist te scoren. Een aantal kansen werden zeer goed gepareerd door een sterke en aanwezige keeper en een paar kansen troffen het doel net niet.

De mooie combinaties zijn het gevolg van goed samenspel door te blijven kijken naar je vrije medespeler om vervolgens ook de bal op het juiste moment daar te krijgen! Uiteraard wordt hier ook uitgebreid op getraind, dus alleen maar lof voor het toepassen van al het geleerde tijdens trainingen in de wedstrijden.

Ook zien we veel momenten terug van het trainen met het zg. “chocoladebeen” want zowel bij team 2 als team 1 zien we veelal dat er gekozen wordt om met links te schieten/spelen. Ook dit is een groot compliment naar de spelers!! En voor ons als coaches een heel mooi cadeau 😊.

De aandachtspunten die toch terug blijven komen in de wedstrijden, zijn vooral het niet kijken (voetballen zonder bal), concentratieverlies waardoor de posities niet meer worden gehouden, en het lopen zonder bal. Ook duurt het vaak te lang voordat er gespeeld wordt waardoor het team te vaak in de voeten van de tegenstander liep met balverlies als gevolg.

Tevens wordt er niet gecommuniceerd waardoor naast het kijken ook moeilijk is om te weten waar een medespeler vrij staat.

Nagenoeg iedereen heeft simpelweg te veel oog voor de bal en dat zien we over de hele lijn van wedstrijden terugkomen.

Voor ons als staf de taak om hier nog meer aandacht aan te besteden dan we eigenlijk al doen. De komende trainingen zullen daarom ook nog meer uitgebreid worden met communicatie evenals fysiek contact naast de basisoefeningen die altijd onderdeel blijven:

– 1 tegen 1 oefeningen;

– Fysieke balspel oefeningen;

– Positiespel waarbij afgedwongen wordt om te praten;

– Etc etc.

We hopen hiermee het spel van fase 1 terug te krijgen maar zeker ook dat het team blijft spelen zoals tijdens trainingen en tijdens wedstrijdbesprekingen wordt verteld en gevraagd.

Als we alle facetten nog beter onder de knie krijgen, zal het spel ook in de hogere klasses goed gespeeld worden zal het aantal tegendoelpunten drastisch naar beneden gaan. Daar geloof ik heilig in en enkel een kwestie van tijd. Want ik geloof in al deze kanjertjes, het zijn allemaal kampioenen!

Laten we het sportieve plezier voortzetten met dit geweldige team en samen zullen we het tot een groot succes brengen!

Groetjes en nog een fijne zondagavond!

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*