Wedstrijdverslagen RKTSV JO10-1 en RKTSV JO10-2

RKTSV JO10-1 – FC Landgraaf JO10-2      14 – 2

RKTSV JO10-2 – De Ster JO10-2                18 – 8

Hi allen,

Zoals ik al had geschreven, had ik dit weekend de luxe om ook team 2 in actie te zien. Helaas zal dit niet elke week tot de mogelijkheid behoren. Daar waar het wel kan, zal ik in ieder geval ook blijven kijken naar team 2.

De wedstrijden zijn enerzijds voor jullie als ouders en supporters samen met andere familieleden een mooie gelegenheid om te genieten van alle kanjers van het JO10 team. Voor mij en rest van de staf altijd een uniek moment om te kijken waar we staan met de vorderingen van de stof van de trainingen. Klinkt zwaar, maar zoals de meesten van jullie weten zit er een bepaalde methode in de manier van training geven. Ik vind het belangrijk om de basis te blijven herhalen en parallel daaraan de oefeningen af te stemmen op het spel van het team.

Hiermee zullen beide teams het optimale uit elkaar kunnen halen en kunnen genieten van elkaar en het spelletje voetbal. Het spelplezier blijft uiteraard prioriteit in deze leeftijdscategorie.

Afgelopen trainingen zijn afgestemd op een onderdeel van het voetbal wat in dit team, als we kijken naar vorig jaar, sterk vooruit is gegaan. Dit betreft:

– Het samenspel tussen de linies en het proberen te kijken naar elkaar om zo het spel te “lezen”. Uiteraard doel ik hiermee vooral op het spelen zonder bal. Het inschatten van de meest efficiënte oplossing;

– Het vastzetten van de tegenstander in de omschakeling (goed neerzetten van de verdediging);

– Zorgen voor het dekken van een vrije tegenstander etc etc.

Dit zijn allemaal acties die uitgevoerd worden zonder bal.

Daarnaast ook in balbezit:

– De ruimte zoeken;

– Daar lopen waar je aanspeelbaar bent en waar geen tegenstander te bekennen is.

Ook dit zijn loopacties zonder bal.

Ook is er weer aandacht besteed met de bal zelf, denk hierbij aan het vinden van een vrije speler met de bal aan de voet en ook al langzaam richting het aanleren van kijken voordat je de bal aanneemt.

En als laatste, de afwerking. Verschillende oefeningen om bij een kansrijke positie de bal af te werken op goal.

Afgaande op bovenstaande zijn we allemaal getuige geweest van geweldige acties die ervoor hebben gezorgd dat we in totaal maar liefst 32 DOELPUNTEN hebben gescoord met beide teams!!! Doelpunten die zijn ontstaan omdat de teams lering trekken uit hetgeen we leren op de maan- en woensdagen. Ik zag prachtige combinaties vanuit alle linies, ik zag individuele kwaliteiten toegepast worden op juiste momenten, ik zag teamspirit en voor elkaar willen knokken, ik zag TEAMS aan het werk. En zoals inderdaad de doelpunten bewijzen, bereik je als TEAM het meeste. Kanjers jullie zijn: een genot om naar te kijken en ik ben apetrots op jullie!!!!

Als je daarnaast kijkt naar het plezier wat af te lezen is vanaf al die gezichtjes, kan ik alleen maar stralen en blijven stralen.

Dit is waar ik in ieder geval het met veel liefde en plezier voor doe 😊.

Uiteraard zijn er ook wel een aantal punten die wat aandacht nodig hebben en waar ik op de training rekening mee zal houden om dit proberen op te lossen. Ik zag bij beide teams op een gegeven moment wat concentratieverlies bij het intact houden van de linies, simpelweg omdat eenieder vooral bezig was om te willen scoren! Dit werd in het algemeen vertaald in vooral de tegendoelpunten, maar ook in niet meer bezig zijn om het veld te gebruiken en de vrije ruimtes te zien, en niet meer bezig zijn met elkaar als team. Omdat eenieder ook een graantje wilde meepikken om een doelpunt te scoren, vergat men om samen te verdedigen. Er stonden te veel tegenstanders tegenover te weinig verdedigers en uiteraard de keeper. Bottom line is mijn wekelijkse uitspraak: Het maakt niet uit wie er scoort, we winnen en verliezen met het hele team.

Je bent en wordt niet beter als je alleen wilt scoren of alleen wilt spelen. Je wordt beter als je het team, en dus elkaar, gebruikt om de wedstrijd naar je toe te trekken. En vooral: laat als hele team de bal het werk doen, daar is die voor.

Ik zag overigens wederom een enorm aantal toeschouwers lang de kant staan bij beide wedstrijden, ik vind dit zo mooi om te zien. Dank jullie wel allemaal!!!!

Tevens wil ik ook iedereen bedanken voor het helpen bij het klaarzetten van de doelen en ook bij het opruimen van het veld, SUPER!

Ik wens jullie nog een hele fijne zondag!

Groetjes,

Dave

!! P.s.: het is weer iets frisser in de ochtend en ik zag dat sommige spelers geen trainingsjasje aan hadden als ze wissel stonden. Zouden jullie de kinderen nogmaals op hun hart willen drukken om een trainingsjasje aan te doen als we het veld op lopen? !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*