Succesvolle start RKTSV JO9-1 seizoen 2023/2024

Afgelopen weekend mochten de spelers van de JO9 eindelijk er weer tegenaan. Er stond een traingingsweekend op het programma met een mini toernooi bij Schaesberg en een toernooi bij RKUMVC in Ulestraten.

Helaas werd Bram Scholl in de zomerstop doorgeschoven naar de JO10. Het verliezen van onze ‘Rots in de branding’ is een flinke aderlating voor de JO9. De eerste week werd niet getraind vanwege de nodige spelers die nog genoten van hun vakantie.

Zonder Tahyr Presentacion mocht onze JO9 naar de andere kant van de ski-berg afreizen. Gelukkig was Adam Benyahia (JO9-2) bereidt om onze JO9-1 uit te helpen. Een minitoernooi waarbij de gretigheid en het verlangen om een balletje te trappen duidelijk waren terug te zien. Schaesberg JO9-1, UOW JO9-1 en Bekkerveld JO9-1 werden redelijk eenvoudig aan de kant gezet.  Keeper Vin Lux werd nauwelijks op proef gesteld. Milan Couvee had zijn afstand vizier op scherp. Goaltjesdief Skye Essers was zeer gretig ondanks een korte nacht en net ingevlogen vanuit vakantie. Onze motor Naud Niessen draaide op volle toeren. Jomar Mathieu was verbannen naar de achterhoede om Levi Hendriks te ondersteunen. Adam Benyahia die een geweldige inzet had en zich snel thuis voelde in het team alsof hij er al jaren speelde.

Zondagochtend mocht het gros van de spelers nog een techniektraining afwerken bij DMTT. Met deze training in de benen ging de JO9-1 proberen om de titel te prolongeren. Ook nu was Adam bereid om de afwezige Tahyr te vervangen.

Onze buren van de Heerlenbaan RKHBS JO9-1 was direct de eerste tegenstander. De eerste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Direct na deze wedstrijd mocht het team zonder pauze aantreden tegen Scharn JO9-2. De tegenstander werd onderschat hetgeen resulteerde in 3-1 verlies. Na een wedstrijd rust mocht ons team zich revancheren tegen Scharn JO9-1. Ondanks het missen van talloze kansen werd de wedstrijd gemakkelijk met 2-0 gewonnen. Na een korte pauze mocht onze JO9 drie keer achter elkaar aan de bak. Meerssen JO9-1 met 3-0 van de mat gespeeld. Bunde JO9-1 werd met 2-1 verslagen en gastheer RKUVC JO9-1 werd met 5-0 afgetroefd.  De laatste drie kansen werden een dozijn van kansen in het niet geholpen. Tegen nummer laatst Bunde JO9-1 was het zelfs Vin Lux die het team in de race hield met een schitterende redding.

Complimenten aan de mannen van RKTSV JO9-1 die vandaag als team hebben gevoetbald. De bal lieten rondgaan en lekker hebben gestreden. Een goed begin is het halve werk. 8 van de 9 wedstrijden werden gewonnen. Een klein smetje dat juist van een JO9-2 team werd verloren.

Volgende week is de eerste competitie wedstrijd en de dag erna staat er nog een toernooi bij RKHBS op het programma.

Al met al een schitterend weekend voor shirtsponsor JUMBO met de winst van Max Verstappen en opnieuw een eerste plaats voor RKTSV JO9-1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*