Zaterdag 13-04-2024 Wedstrijdverslag RKTSV JO10-2

Goede morgen allen,

Het is weer tijd voor de 2de speelronde van fase 4. Zaterdag 13 april, waarvan voorspeld dat het een zonnige dag zou worden, heeft alleen Team 2 een wedstrijd. De wedstrijd van Team 1 tegen SJO ESB ’19 is verplaatst naar woensdag 24 april a.s.

Team 2 trapt deze mooie dag in ieder geval af tegen VV Schaesberg die in de vorige fase ook tegenstander was van Team 1.

– VV Schaesberg JO10-2 – RKTSV JO10-2: 9 – 3

Doordat Team 1 geen wedstrijd had, was er wederom een gelegenheid voor mij om bij de wedstrijd van Team 2 aanwezig te zijn. Ik heb dan ook van deze gelegenheid gebruik gemaakt om het team samen met Rick en Cindy te coachen. Voordat het team het veld op gaat om te beginnen aan de warming-up, heb ik een voorbespreking gehouden. Heb instructie meegegeven hoe het team de Schaesberg tegenstand moet bieden.

– Het bekende verdedigen van de vrije tegenspeler;

– Loop niet met 2 man naar dezelfde speler, je laat dan automatisch iets achter;

– Zorg dat de passes goed aankomen, elke verkeerde pass is balverlies;

– Zorg voor de dekking aan de juiste kant, je dekt hier automatisch de passlijnen mee af en zorg je ervoor dat de tegenstander niet aan het voetballen komt.

Iedereen even een boks gegeven en succes gewenst en ze gaan beginnen aan de warming-up.

Het fluitsignaal klinkt en we zijn vertrokken. Schaesberg begint weer sterk aan de wedstrijd en het team moet knokken wat ze ook heel goed doen! Het duurt een tijd voordat de eerste goal valt en helaas valt deze aan de verkeerde kant. Niet getreurd we gaan gewoon door.

Door het goede spel van het team wordt de schade beperkt met een tussenstand van 3 -1 en gaan we even de verdiende rustpauze in om ons weer op te laden.

In de rustpauze de eerste helft besproken en instructies meegegeven voor de 2de helft.

We zijn weer onderweg en het spel stort een beetje in elkaar. De tegenstander maakt hier ook meteen gebruik van en loopt snel uit. Gelukkig worden we “gered” door het fluitsignaal voor de time-out.

Tijdens de time-out is er een peptalk en moedigen we het team aan om zich te herpakken en terug in het spel te komen. En daar is het team weer en ze spelen nu het beste spel van de hele wedstrijd en ook nog eens met genoeg kansen waarvan er ook een paar verzilverd worden.

Ik ben zo ongelooflijk trots op ze hoe ze met het spel hebben gespeeld. Geknokt tot de laatste seconde en eerlijk is eerlijk, meer goals hadden we zeker verdiend.

Jullie hebben het ongelooflijk goed gedaan en nu blijkt ook weer eens dat spelen in een hogere klasse zwaar is, maar het geeft zoveel leermomenten mee.

Ik wil eenieder bedanken voor de geweldige support langs de lijn!

Ik wens jullie nog een hele fijne (werk)dag.

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*