Zaterdag 13-04-2024 RKTSV JO9-3 – SJO Heuvelland JO9-1 3 – 8

Zaterdag 13 april. Wedstrijd 2 van fase 4.

Op het programma staat : RKTSV JO9-3 – Heuvelland JO9-1.

Na een ongeslagen status in fase 3 en een goed begin in fase 4, is vandaag de dag gekomen dat we onze meerdere moesten erkennen in de mannen van Heuvelland.

We waren niet opgewassen tegen het snel combinatiespel van de tegenpartij. Daarnaast was ons spel zeer slordig met onnodige fouten wat resulteerde tot veel balverlies. En daar maakte de tegenstander gretig gebruik van.

Na 10 minuten mocht onze keeper de bal al 3x uit het net halen.

Tijdens de korte pauze was het vertrouwen tot het dieptepunt gezonken.

Met een gepaste peptalk, over strijd en inzet, gingen de mannen weer het veld op. En ja hoor, daar zagen we ineens weer de strijd en inzet, zoals we deze vaak hebben gezien. En zoals aangegeven tijdens de peptalk; met strijd en inzet, dan komen de kansen vanzelf. En al snel werden de 1-3 en 2-3 gemaakt. En dan zie je het vertrouwen van die mannen weer groeien.

Met een 2-3 achterstand, maar met veel vertrouwen, gaan we de rust in.

Met een oppeppende Jel, bedacht door onze zanger Dani, gingen de mannen weer het veld op om aan de 2de helft te beginnen.

Maar al snel bleek, dat we de vertrouwen vanuit de 1e helft niet konden behouden. De tegenstander zette vroeg druk, waardoor we weinig tot niet aan de bal kwamen. En snel liep de achterstand op tot 2-8. Uiteindelijk hebben we nog een goaltje kunnen mee pikken. Eindstand 3-8.

Zoals verwacht zullen de tegenstanders in deze fase steviger zijn, dan in fase 3. Mannen: op naar de volgende wedstrijd.