RKTSV moet de meerdere erkennen in DBSV

Na de nipte overwinning tegen Passart-VKC, speelde het eerste elftal zondag 14 april de thuiswedstrijd tegen DBSV. Na lange tijd kon weer gebruik worden gemaakt van het hoofdveld, waar het natuurgras in prima staat was. Onder heerlijke weersomstandigheden gaf de scheidsrechter het startsignaal, nadat pupil van de week Guus Fischer de aftrap had genomen. In de eerste minuut was het meteen al bijna raak, maar gelukkig schoot de aanvaller van DBSV naast het doel na een diepe bal.

Hierna kreeg RKTSV meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in meer balbezit. Middenvelder Max Schepers haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied uit, maar de doelman van de tegenpartij hield dit schot knap tegen. Even later werd een vermeende penalty niet gegeven, na het uit balans brengen van rechtsbuiten Gilby Rütten. DBSV wist ook nog enkele kansjes te creëren maar doelman Petar Mecic hield zijn doel schoon.

De tweede helft wilde de thuisploeg meer gaan creëren en eerder druk zetten op de tegenpartij  zodat de snelle linksback van DBSV minder gevaarlijk kon worden. RKTSV kwam weinig onder vuur te liggen en wist ook in de tweede helft weinig kansen te creëren. Plots leek daar toch de voorsprong te komen. Na een diepe bal brak spits Leroy Römer door. In zijn duel tegen de doelman eindigde zijn eerste poging van afstand tegen de lat en zijn tweede poging van dichtbij vanuit een lastige hoek, trof helaas de paal.

En het gezegde is helaas: als je zelf verzuimd te scoren dan krijg je meestal een doelpunt tegen.  Twintig minuten voor het einde was het helaas raak en wist DBSV uit een voorzet de 0-1 te scoren.

RKTSV probeerde er nog een slotoffensief uit te persen door centrale verdediger Jan Schornstein in de spits erbij te zetten. Tot grote kansen leidde dit helaas niet. De man minder in de achterhoede bracht helaas ook risico’s met zich mee. In de laatste minuut wist DBSV de wedstrijd te beslissen met een tweede doelpunt. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Helaas konden de drie punten niet in Terwinselen blijven. Zondag aanstaande staat de uitwedstrijd bij VV Rimburg op het programma. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*