Zaterdag 16-03-2024 Wedstrijdverslagen RKTSV JO10-1 en RKTSV JO10-2

Goede avond allen,

Zaterdag 16 maart en daar staat ons team weer klaar voor de volgende speelronde.

Dit keer weer 2 wedstrijden in totaal, Team 1 tegen V.V. Schaesberg en Team 2 tegen LHC.

Ralf en ik hebben van te voren afgesproken dat we beiden even de eerste 20 minuten naar de thuiswedstrijd van Team 2 gingen kijken om ook gelijk de tenues voor de uitwedstrijd van Team 1 mee te nemen.

Ik heb even van de gelegenheid gebruik gemaakt om die 20-tal minuten aan 1 kant te coachen.

– RKTSV JO10-2 – Laura/Hopel Combinatie JO10-2: 8 – 9

– V.V. Schaesberg JO10-2 – RKTSV JO10-1JM: 6 – 6

Team 2:

Het “2de” (Team 1 en Team 2 zijn gelijkwaardig) team van JO10 trapt om 9.00 uur af tegen LHC in de 4de klasse. Het is de voorlaatste wedstrijd van fase 3 voor Team 2. Gedurende 20 minuten had ik gelukkig een plezierig moment om naar de verrichtingen te gaan kijken en een gedeelte te coachen.

Het team ging goed van start met mooi positiespel wat binnen een paar minuten al beloond werd met een goal voor onze kanjers. Met de nodige aanwijzingen neemt het team het systeem over zoals vaak voor wordt gedaan tijdens de partijspellen in de trainingen. Uiteindelijk staat de teller binnen 7 minuten op een mooie en comfortabele 3-0 voorsprong. Helaas werd het langzaam tijd voor Ralf en mij om naar Schaesberg te vertrekken en maken we helaas nog 1 tegendoelpunt van LHC mee. Niet getreurd het zal goed komen! Althans dat dacht ik.

Bij aankomst in Schaesberg kreeg ik van verschillende toeschouwers de tussenstand door en kijkt het team tegen een achterstand aan. Helaas heb ik niet mee kunnen maken wat hier aan ten grondslag lag. Ik zal dit maandag met het team even gaan evalueren.

Team 1:

Tegen V.V Schaesberg ontmoeten we weer een bekende tegenstander en zal het een pittige wedstrijd worden in de 3de klasse aangezien we de eerste wedstrijd met 7 – 2 verloren hebben van dit team.

In het kleedlokaal heb ik de bekende voorbespreking gehouden en heb ik dit keer het tactisch magneetbord erbij gepakt. Ik wilde dit keer niet het standaard spel aanstippen, maar de posities en het gedrag bij standaard spelhervattingen. We moeten goed opletten op voetballen zonder bal en daar gaan staan waar de dreiging ontstaat. Uiteindelijk heb ik eenieder apart een boodschap meegegeven wat ik graag terug wilde zien in het spel. Tevens heb ik het team wederom op het hart gedrukt dat het niks uitmaakt wie er scoort en dat het spel ook belangrijker is dan de uitslag. Het gaat om het spelplezier en het spel als team op zich!

Hierna zijn we het veld op gegaan en heeft Ralf de warming-up ingeleid.

Het fluitsignaal klinkt en we zijn vertrokken. Zoals voorspeld zagen we een goed voetballende tegenstander die in het begin en gedurende de hele wedstrijd aardig wat kansen kreeg, zo eerlijk moet ik ook zijn.

Toch is het de verdienste van ons team om juist op die momenten in de juiste opstelling te staan zodat VV Schaesberg uiteindelijk werd behoed om verder uit te lopen.

Het team presteert het zelfs om op voorsprong te komen tegen zo’n sterke tegenstander, ik ben hier dus ook megatrots op! We hebben in ieder geval vanaf het begin tot het einde het team stevig gecoached met als gevolg een gelijkspel!!! Het team heeft keihard geknokt en laten zien waar het toe in staat is, een dikke vette pluim hiervoor. Ze hebben laten zien dat mijn filosofie over de bal het werk laten doen en het voetballen zonder bal gewoon werkt!

Verbeteringen zijn er al altijd wel te vinden en moet het team vooral letten op:

– Niet uitverdedigen door het midden;

– Niet breed passen, en als zorg er dan voor dat de passes scherp en hard genoeg zijn zodat de tegenstander

deze niet kan onderscheppen;

– Kom na een mislukte aanval tijdig terug om mee te helpen tijdens de verdediging;

– Loop niet met 2 of 3 man naar de tegenstander met bal, want je laat hierdoor 2 vrije tegenstanders achter;

– Laat je niet afleiden door o.a. coaching van de tegenstander door hun coach/trainer!

Al met al mogen we ontzettend trots zijn op dit resultaat als je dit vergelijkt met de eerste wedstrijd. We kunnen duidelijk een stijgende lijn zien in het spel en daar doen we het uiteindelijk voor.

Wederom stond het langs de zijlijn weer vol met supporters/ouders bij zowel Team 2 als Team 1. Ik wil jullie ontzettend bedanken voor jullie steun!!