Zaterdag 02-12-2023 Wedstrijdverslag RKTSV JO10-1

Hi allen,

Ik wil dit keer beginnen om het complete team een dikke dikke pluim te geven voor het spel wat zij hebben getoond tegen KVC Oranje!!!

Het team heeft echt tot aan de laatste seconde gevochten en een super aantrekkelijke wedstrijd voor ons tentoongesteld.

Om even aan te haken op de woorden/opmerking van Ralf: KVC Oranje heeft alle wedstrijden voor onze wedstrijd met grote cijfers gewonnen met uitzondering van hun wedstrijd tegen WDZ. En dat wij het hun zo ontzettend moeilijk hebben gemaakt, is alleen maar te danken aan het uitstekende spel van ons team afgelopen zaterdag.

In mijn ogen was de uitslag ook niet helemaal conform het spel en was een gelijkspel minimaal terecht en meer in lijn van wat ik gezien heb. Ik durf ook te stellen dat jullie als toeschouwers het daar zeker mee eens zijn.

En misschien mag ik ook nog wel zo “brutaal” zijn dat een winst zeker ook een beetje terecht was als wij de gemiste ECHTE kansen benut hadden! Maar ook dat is voetbal, soms zit het mee en soms niet.

Zoals velen mijn woorden ook wel kennen: “Ik vind verliezen helemaal niet erg, als er maar goed gevoetbald wordt!”.

RKTSV JO10-1JM – KVC Oranje JO10-1: 4 – 5

We zijn bijna aan het einde gekomen van fase 2 in de 3de klasse. Na de wedstrijd tegen KVC Oranje staan er voor Team 1 nog 2 wedstrijden en voor Team 2 nog 1 wedstrijd op het programma. Team 2 was afgelopen zaterdag vrij i.v.m. het vervallen van de wedstrijd tegen Schinveld.

Voordat ik verder ga met het verslag, wil ik mijn enorme dankbaarheid uitspreken aan alle ouders die wekelijks bij alle thuiswedstrijden hun handen uit de mouw steken om het veld speelkaar te maken!! Ik waardeer dit echt enorm 😊.

Tevens ook mijn dank aan onze live verslaggevers, afgelopen zaterdag was het wederom Tim Fischer, die het mogelijk maken dat alle thuisblijvers van moment tot moment het spel kunnen volgen, dank jullie wel!!

Zoals reeds hierboven benoemd, stond KVC Oranje weer aan de aftrap. Ik gebruik het woord “weer” omdat wij deze tegenstander reeds eerder zijn tegengekomen aangezien zij onze allereerste tegenstander waren van dit seizoen. Ik was destijds op vakantie in Spanje en heeft Ralf de wedstrijd in goede banen geleid en het team gecoached.

Alvorens het team de kou zou trotseren om te beginnen aan de warming-up, heb ik gevraagd om even binnen te blijven omdat ik even uitgebreid het spel en “systeem” met het tactisch bord wilde uitleggen.

De spelers eerst uitgebreid de bal laten zien, omdat ik dit keer graag zou willen dat de ogen minder gericht zouden zijn op de bal en meer op een vrije speler van de tegenstander. Nu hebben ze even de gelegenheid gehad om de bal goed van dichtbij te bekijken 😉.

Opdracht die het team heeft meekregen is om in de aanval de ruit aan te nemen zodat er 2 spelers aan de flanken staan en 1 speler in de punt van de ruit. Hiermee kan er worden aangevallen met in feite 3 spelers. De 2 verdedigers schuiven een stukje mee op maar blijven de focus houden op verdedigen en zoeken een vrije tegenstander op.

Bij de omschakeling draaien we de posities om en zorgen we ervoor dat 1 speler van het middenveld minimaal terugzakt in een ruit naar onze eigen goal toe.

De overige spelers (1 middenvelder en 1 aanvaller) zorgen voor rugdekking en zoeken wederom een vrije tegenstander op.

Daarnaast ervoor zorgdragen dat je in positie blijft, spelers linkerzijde blijven aan de linkerkant en spelers rechterzijde blijven aan de rechterkant. Lees het spel en beweeg mee daar waar de bal is.

Ter info: zonder dat ze dit zelf in de gaten hebben, is dit tevens een voorbereiding voor het zg. zone voetbal. Uiteindelijk zullen we daar ook veel aandacht aan gaan besteden tijdens de trainingen.

Voor de rest blijft de boodschap hetzelfde zoals altijd:

– Voetbal ook zonder bal;

– Zet druk op de juiste momenten;

– Gebruik je lichaam en ben niet bang;

– Laat de bal het werk doen en combineer zoveel mogelijk (bal rondspelen);

– Neem de tijd voor je actie: aannemen, kijken en dan pas passen of schieten.

Met deze bagage gaan onze 7 sterren het veld op en gaan ze de strijd aan met KVC Oranje! Vanaf het eerste fluitsignaal zagen we een spel waar mijn gezicht van ging glunderen en genoot ik van elke seconde van het spel.

We zagen goed samenspel, een solide verdediging, goed keeperswerk en kansen die gecreëerd werden. We zagen verder vechtlust, veerkracht, commitment, inzet oftewel samengevat een wedstrijd om op de punt van je stoel te zitten. Wat een genot was het! Echt aantrekkelijk voetbal voor zowel de coaches als alle supporters langs de kant van zowel RKTSV als KVC Oranje!

Ik wil nogmaals alle ouders een dikke “shout out” geven voor het trotseren van de kou. Het spel ging op en neer en uiteindelijk moesten we helaas een nederlaag incasseren met maar 1 goal verschil. Ik heb na de wedstrijd alle sterren toegesproken om ze een schouderklop te geven, want wat zij hebben laten zien was geweldig. We konden niet meer van ze vragen dan dit.

We gaan duidelijk de goede kant op, en echt iedereen is zich enorm aan het ontwikkelen. Zoals ik reeds in mijn eerdere verslagen alsmede WhatsApp-berichten hebt benoemd, geef het de tijd en ik weet zeker dat de successen vanzelf komen.

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*