RKTSV JO8-1 op toernooi in ZeelandEindelijk was het zo ver! Het toernooi in Zeeland waar al die weken naar toe was geleefd. Gepakt en gezakt mochten de mannen van de JO8 afreizen naar Middelburg. Met alle 8 onze spelers inclusief de gehele fanclub van maar liefst  27 personen (papa’s, mama’s, broertjes, zusjes en zelfs opa’s en oma’s) waren van de partij om een succes te geven aan dit onvergetelijk weekend.

Met dank voor de medewerking van de scholen in Kerkrade kon de gehele Mannschaft al op donderdag afreizen om Kerkrade te vertegenwoordigen in Middelburg.

Eenmaal aangekomen werden eerst de spullen uitgeladen en de vakantiehuizen gebivakkeerd. Niemand hoefde zich te vervelen op de accommodatie waar het team mocht verblijven en door Jaimy de Kok zorgvuldig was uitgekozen. Er werd al snel dankbaar gebruik gemaakt van het voetbalveld , de skatebaan, een binnen- en buitenspeeltuin.
De tijd vloog voorbij en om middernacht wist de zandman toch nog wat zand in enkele ogen te strooien.

Terwijl de laatste spelers eindelijk gingen slapen, glooide de ochtendgloren al voor de ander. Al snel was iedereen uit bed gerammeld.  Na een gezamenlijk ontbijt werd overgegaan tot de orde van de dag. Een ochtend training waarbij de spelers werden afgemat. In een eindspel ouders tegen spelers werd gehakt gemaakt van het team. Als deze slechte generale maar geen voorbode zou zijn voor het toernooi. Aan de ballen gesponseerd door SPORT 2000 kon het niet liggen. Dit had trainer Daniel toch mooi voor elkaar gekregen. Na de training verhuisde de meute zich naar het zwembad om daar een beetje te relaxen.

Aan het eind van de dag werd nog voor de inwendige mens gezorgd met een prima verzorgde BBQ gesponsord door DEGROENEDAKEN.NL.

Onze worstenkoning trainer Tim wilde uit voorzorg zelf aan de gril staan, zodat niemand met een voedselvergiftiging het toernooi hoefde te missen. De dag werd afgesloten door een geweldig optreden door niemand anders dan opa Cor Couvée. Hij bracht een muzikale ouverture op der kwetsjbuul ten gehore. Met de polonaise in de benen werden onze mannen naar bed geloodst. Niet geheel onverwacht vielen de rolluiken van enkele spelers vanzelf dicht.

Hoewel ook de meeste ouders toe waren aan welverdiende nachtrust, was ook trainer Tim van mening dat iedereen op tijd naar bed moest gaan. Vanaf  22 uur gaf Tim te kennen nog eentje te drinken en dan naar bed te gaan. Enkele pogingen en uren later liet Tim wederom weten nog een te pakken en dan naar bed te gaan.

De ochtend brak aan en de eerste spelers ontwaakte uit hun roes. Een snel ontbijt werd genomen om vervolgens af te reizen naar het toernooi bij Zeelandia.

De club met tientallen jeugdteams en een enorm complex met tientallen kleedkamers maakte wel een indruk op onze spelers.

Snel werd omgekleed en begonnen met de wedstrijdvoorbereiding. De laatste puntjes werden op de i gezet en niemand anders dan de gastheer Zeelandia JO8-1 van de negen JO8 teams die Zeelandia heeft was onze eerste tegenstander. De verbijstering was groot. Na enkele minuten stond ons team met 2-0 achter en wist onze Keeper Vin Lux een grotere achterstand te voorkomen. Gelukkig werd mede dankzij Skye Essers de achterstand omgebogen in een 2-3 overwinning. De mannen van RKTSV waren gewaarschuwd. Met een sterke verdediging bestaande uit Bram Scholl, Levi Hendriks en Tahyr P. Een middenveld dat de motor draaiende wist te houden door Naud Niessen en Jomar Mathieu en de flanken Skye Essers en Milan Couvee werd ook de tweede en derde wedstrijd gewonnen.  Helaas sloeg de vermoeidheid er bij de vierde wedstrijd toe en werd deze verloren. Na deze wedstrijd werd energie bijgetankt dankzij de vitamine en het fruit dat was gesponsord door onze shirtsponsor JUMBO KERKRADE WEST. Dit had onze keeperstrainer Ricardo toch maar even mooi geregeld.

Op karakter wisten onze matadoren de vijfde en zesde wedstrijd nog tot een overwinnen te volbrengen. Met de een score van vijf overwinningen uit zes wedstrijden mag het team met trots terugkijken op een fantastisch resultaat met als gevolg tot een gedeelde eerste plaats.

Na de prijsuitreiking was het feest nog niet afgelopen. Zeelandia had voor een behoorlijk aantal springkussens, lasergame en trampolines gezorgd. Uiteraard werd dit allemaal nog even uitgetest.

Na het fantastische toernooi gingen de spelers nog even cultuur snuiven en de stranden van Domburg verkennen. Een enkeling waagde nog zelfs om een haring of kibbeling te proberen.
Nog niet aangekomen op de accommodatie waren enkele spelers alweer aan het muurklimmen, terwijl de andere een verkoeling zocht in het zwembad. Hoewel we anders hadden voorgesteld sloeg de vermoeidheid snel toe en was het al snel zeer rustig op het complex. Uiteraard waren het weer de ouders die zich uiteindelijk niet konden gedragen, terwijl de kinderen braaf in bed lagen.

De zondag werd nog gebruikt om naar het Veerse meer te gaan en een stedelijk bezoek af te leggen. De trainers Tim, Maurice en Daniel hebben zelfs nog een poging gewaagd op de waterskiën, hetgeen de een iets beter afging dan de ander. Na een vermoeiend weekend werd rechtsomkeer gemaakt en lagen de kinderen al snel in de auto te slapen.

Wij kijken er naar uit om volgend jaar onze titel te mogen prolongeren. Als trainers zijn wij dan ook bijzonder trots op onze spelers, maar ook op het enthousiasme van alle aanhang.

Onze dank gaat uit naar alle ouders, de weergoden, Jumbo, degroenedaken.nl en Sport 2000.

Tim Couvée.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*