Wedstrijdverslag JO9-1 zaterdag 18 maart

Hi allen,

En ja hoor de eerste (officieel de 2de) wedstrijd van fase 4 is geweldig begonnen voor ons team!! Ik kan terugkijken naar een geweldige wedstrijd van ons jonge team die welverdiend met winst is afgesloten. Ik heb even teruggekeken in mijn “administratie”, ja inderdaad ik hou alles tot in detail bij. Onze tegenstander van vandaag was ook mijn allereerste tegenstander in de hoedanigheid als trainer & coach van RKTSV JO9-1.

Die wedstrijd van 17 september 2022 was destijds ook geëindigd met winst (7 – 6). Zoals de uitslag van vandaag (6 – 2) ook meteen het verschil laat zien in ontwikkeling van zowel het spel als het mentale aspect. Vooral bij het laatste wil ik even stil staan. Ik wil het team een ENORM applaus geven voor het spel wat ze vandaag op de “mat” hebben neergelegd. Wat een comeback van de afgelopen 2 wedstrijden waarin het team even zichzelf een beetje kwijt was.

Vandaag was het beeld weer als vanouds en zag ik weer de enorme drive van het team terug in het voetbalspel.

Gezien de afgelopen 2 wedstrijden niet goed “terug” werd gevoetbald, oftewel de omschakeling van balbezit naar balbezit tegenstander, heb ik het spel aangepast. Een kleine wijziging in het systeem zoals ze normaal gewend zijn van 2-1-2 gewijzigd naar 2-2-1 wat zich vertaalt in: 2 verdedigers, 1 middenvelder en 2 aanvallers naar 2 verdedigers, 2 middenvelders en 1 aanvaller.

Ik hoopte hiermee toch meer gewicht te leggen in het verdedigen bij de omschakeling. Ik heb zo met mijn mond vol tanden en zoveel waardering langs de lijn gestaan op de manier hoe dit jonge team deze wijziging met speels gemak hebben opgepakt. Vergeet niet dat het allemaal pupillen zijn en dus nog heel jong!!!

GEWELDIGGGGGGG

Ik heb afgelopen trainingen veel geoefend op aanname en passing en daarnaast op het zoeken naar en vinden van een vrije medespeler. In eerste instantie met de welbekende combinatie: Één-tweetje en dit zal in de loop van de trainingen worden uitgebreid naar het zoeken van de zg. 3de man.

Op deze manier wordt het team gedwongen om de ruimte te zoeken om hiermee van de tegenstander weg te lopen oftewel zoals ik altijd herhaal: voetballen zonder bal!

Het team pakt dit zo geweldig goed op waardoor de tussenstand van 4 – 0 al voor de rust is bereikt. Ik kan het niet vaak genoeg blijven herhalen dus hierbij nogmaals: je kunt een trainer niet blijer en gelukkiger maken door hem/haar te belonen met het toepassen van hetgeen geleerd is uit de trainingen. Ik ben een trainer die houdt van technisch teamvoetbal op de manier zoals ik het graag zie: tiki-taka… En ja hoor ik zag het vandaag weer verschillende keren terug van de achterste linie naar de middelste om van daaruit de spits(en) te bereiken die alleen nog maar de bal tussen de palen hoeft te schieten. Gevolg: GOAL!

Ik word elke week weer verwend door deze geweldige groep spelertjes, ik heb op het moment van schrijven een smile van het ene naar het andere oor.

Ik heb vandaag wederom genoten van alle fans langs de lijn! Niet alleen worden jullie kinderen hier blij van, maar geloof me daar word ik als trainer/coach ook heel erg blij van, allemaal bedankt!

Ja @⁨Roel⁩ ik kan het niet laten, maar ik wil jou toch even noemen om je te bedanken voor de wekelijkse koffie die Ralf en ik van jou krijgen! Ik maak dit met je goed aan het eind van dit seizoen .

Ik wens eenieder een heel fijn weekend!!!

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*