Wedstrijdverslag JO9-1 zaterdag 28-01-2023

Hi allen,

Vandaag stond onze “eerste” wedstrijd van alweer fase 3 op het programma. Dit keer tegen een bekende tegenstander van fase 1. De wedstrijd ging gepaard met een geweldige opkomst van de allergrootste fans van het team, geweldig!!!

Doordat we weer tegen een bekende tegenstander moesten spelen, konden we allemaal goed zien wat de afgelopen maanden aan vooruitgang is geboekt. Zoals ik ook al vanochtend in de WhatsApp had geschreven, ik heb een heel erg blij gezicht .

Na de winterstop ben ik verder gegaan om het spel van het team te verbeteren en het voetbalspel over te brengen. Denk hierbij aan scoren/dribbelen onder druk, samenspelen in een klein afgebakend gebied/zone, afwerken op goal, techniek (dribbelen, aanname, passen etc). Ook veel aandacht besteed aan de positie in het veld.

Al met al zag ik al deze facetten vandaag terugkomen in het spel! Het spel was daarom dit keer totaal anders als onze eerste wedstrijd tegen UOW. We zaten veel beter in het spel, ondanks dat het gelijk op ging. We openden ook de verdiende voorsprong en zette deze trend door.

We gingen de pauze ook in met een goede voorsprong en er leek ook totaal geen vuiltje aan de lucht tot letterlijk de laatste paar minuten van de wedstrijd.

Helaas werd onze voorsprong in deze paar minuten totaal omgezet van een 4-2 voorsprong naar een 4-6 verlies.

Jammer en zeer zeker onnodig, maar ook dit hoort bij het voetbalspel. Ik haal in ieder geval het positieve uit deze wedstrijd om dit momentum weer mee te nemen naar de volgende wedstrijd. En hierbij doel ik op de 35 minuten van het spel. Laatste 5 minuten heeft het gros van jullie zelf mogen meemaken.

Ik hoop in ieder geval dat de nabespreking in het kleedlokaal duidelijkheid heeft geschept.

Het staat boven kijf dat ik ontzettend trots ben op dit jonge team en dat ik het een voorrecht vind dat ik de groei in korte zo’n korte tijd mag meemaken en deelgenoot mag zijn van jullie kanjers, want dat zijn het stuk voor stuk!!

Groetjes en een fijn weekend.

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*