Zaterdag 06-04-2024 Wedstrijdverslagen RKTSV JO10-1 en RKTSV JO10-2

Helaas toch nog een dagje later dan gezegd maar bij deze alsnog:

Hi allen,

Een dag later dan dat jullie van mij gewend zijn. Maar we hebben de laatste fase van het seizoen afgetrapt met 2 wedstrijden.

Team 1 heeft het opgenomen in de 4de klasse tegen St Voerendaal en Team 2 heeft het in de 3de klasse opgenomen tegen een bekende tegenstander te weten KVC Oranje.

Het begin van fase 4 betekent ook tegelijk het naderende einde van seizoen 2023 – 2024 en breekt het seizoen aan van de toernooien en vakanties.

– RKTSV JO10-1JM – ST Voerendaal JO10-2: 8 – 5

– RKTSV JO10-2 – KVC Oranje JO10-1: 3 – 8

Team 1:

Sinds 3 fases, speelt Team 1 weer in de 4de klasse en kan het team laten zien dat ze veel geleerd hebben

in de afgelopen 3 fases waar ze het flink voor hun kiezen hebben gehad.

Tijdens de voorbespreking heb ik dit keer de nadruk gelegd op een onderdeel van het voetballen zonder bal en wel het meebewegen met het spel. Beweeg mee met de kant waar balbezit is. Dit is van toepassing voor alle linies (verdediging, middenveld en aanval). De punten die ik afgelopen wedstrijd heb besproken, blijven uiteraard gewoon elke wedstrijd van toepassing.

Het team begin niet goed aan de wedstrijd en speelde niet geconcentreerd en met vlagen zelfs slordig. Dit werd ook meteen afgestraft door de tegenstander die vrij snel op een 0-2 voorsprong kwam. Uiteindelijk doet het team iets terug maar kon het niet voorkomen dat we met een 2-3 achterstand de kleedkamer opzochten voor de broodnodige rustpauze. Tijdens de rustpauze goed aangestipt dat het in de 2de helft absoluut beter moet. Zoals ik ook altijd zeg vind ik het niet erg om te verliezen als er maar goed gevoetbald wordt.

Nu is het zaak om veerkracht te tonen om meteen weer de draad op te pakken en te voetballen. En dat deed het team! De veerkracht die ze al vaker hebben getoond, is omgezet naar een 8-5 overwinning met een verbeterd spel zoals ook in de rustpauze is besproken. Goed gedaan!!!!

Team 2:

Het team treedt weer, sinds 2 fases in de 4de klasse te hebben gespeeld, de laatste fase van het seizoen aan in de 3de klasse. Dit keer een sterke tegenstander die Team 1 al 3 keer is tegengekomen. Van te voren tijdens de training al aan het team medegedeeld dat ze voor de komende wedstrijd vooral de bal het werk moet laten doen.

Na de warming-up geef ik zelf het fluitsignaal voor de aftrap van hun eerste wedstrijd in fase 4.

Je ziet duidelijk dat KVC Oranje alweer goed voetbal speelt. Desalniettemin zag ik toch ook een heel goed spelende Team 2 die aardig verzet toonde en het KVC Oranje zeer zeker niet makkelijk maakte.

Er waren mooie combinaties te zien en zeker ook kansen voor het team. Uiteindelijk moet het team toch de rustpauze in met een 1-4 achterstand.

Na de pauze wordt het spel hervat en zie ik het team echt tot de laatste seconde van de wedstrijd keihard knokken en hebben ze het echt heel geweldig gedaan!!! Wij mogen met zijn allen trots zijn op de geleverde prestatie, maar KVC Oranje was gewoon een maatje te groot en dat is geen schande!!

Ik heb het team tijdens de training van afgelopen maandag nogmaals mijn complimenten gegeven voor het spel wat ze op de mat hebben gelegd, toppers!!!

Zoals ik ook eerder heb medegedeeld, zal ik ook nog een aantal datums doorgegeven voor de jaarlijkse afsluiting waarop ik het hele team (alleen de spelers) trakteer. Dus datums volgens z.s.m.

Dan heb ik nog 1 verzoekje, zou eenieder in een DM aan Ralf willen doorgeven wie er volgend seizoen door gaat met voetballen. Wij hebben deze informatie nodig voor de samenstelling van het JO11 team voor het seizoen 2024 – 2025. Zoals reeds bekend, wordt dit in beginsel weer 1 team.

Ik wens jullie nog een fijne middag en avond.

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*