Zaterdag 23-03-2024 Wedstrijdverslagen RKTSV JO10-1 en RKTSV JO10-2

Goede morgen allen,

We zijn aanbeland aan de allerlaatste wedstrijd van fase 3. Voor Team 1 stond de laatste wedstrijd in het teken van een thuiswedstrijd tegen RKHBS en voor Team 2 stond FC Landgraaf klaar als uitwedstrijd.

Dit weekend in een hele kleine wijziging qua samenstelling en helaas moest Team 1 het op het allerlaatste moment ook doen zonder wissel wat uiteraard een aanpassing betekende voor het team. Team 2 daarentegen stond gelukkig met een voltallig team aan de aftrap.

Ik wil het toch benoemen, voor zover het niet helemaal bij iedereen bekend was, waarom ik zelf heb besloten om voor de allerlaatste wedstrijd een kleine wijziging aan te brengen. Team 1 heeft wederom in de 3de fase in klasse 3 gevoetbald en Team 2 in klasse 4. Er is een significant verschil in tegenstand tussen deze 2 klassen wat ook goed terug te zien is in de uitslagen.

Ik wil ook benadrukken dat ik nog steeds achter al mijn keuzes en beslissingen sta en dat gelijkheid in teams nog steeds van toepassing is. Sterker nog, Team 2 heeft voetballend meer vermogen dan Team 1!

Mochten er toch nog onduidelijkheden zijn of andere vragen aangaande bovenstaande, wil ik jullie vragen om dan persoonlijk naar me toe te komen zodat ik het een en ander eventueel zal en kan toelichten.

– RKTSV JO10-1JM – RKHBS JO10-2: 8 – 2

– FC Landgraaf JO10-3 – RKTSV JO10-2: 7 – 5

Team 1:

Helaas moest Sven op het allerlaatste moment geblesseerd afhaken waardoor het team het met exact 6 spelers moest doen. In ieder geval was het team klaar voor een revanche omdat het team RKHBS al eerder is tegengekomen en het kansloos de wedstrijd verloren had. Vandaag gaan we in ieder geval proberen om minimaal gelijk te spelen en als het even kan de wedstrijd te winnen. Dat zou een mooie opsteker zijn voor de zware fase waar het team doorheen is gegaan.

Tijdens de voorbespreking ben ik begonnen met het uitspreken van mijn vertrouwen in het team en heb ze gezegd dat ik weet dat ze een heel pittige fase hebben gehad en dat ik in ze blijf vertrouwen en geloven.

Ik heb mijn tactisch magneetbord voor de bespreking reeds voorbereid en wilde dit keer aandacht besteden aan balbezit van de tegenstander. Hiermee doelende op de manier waarop het systeem van middenveld en verdediging dan moest worden gebruikt. Na deze uitleg heb ik alle spelers individueel weer een boodschap meegegeven waarmee eenieder zijn/haar eigen taak heeft. Ralf mag beginnen aan de warming-up en uiteindelijk fluit ik het signaal om af te trappen.

We merken gelijk de tegenstand maar ik zie ook de vastberadenheid in het spel van het team. Wat ik verder zag, was dat het team zich goed hield aan de boodschap en spelwijze zoals ik dat ook van ze gevraagd had tijdens de voorbespreking, echt geweldig!! Het duurde alsnog een paar minuten voordat de eerste goal viel en dit keer viel die in het voordeel van het team, YESSSSS!

Het team houdt kranig stand en we gaan de rust in met een comfortabele 4 – 1 voorsprong. Tijdens de pauze heb ik ze goed geïnstrueerd om even tot rust te komen om weer energie op te laden voor de 2de helft. Kleine aanwijzingen geven waar het nog iets scherper moest.

Het team ging in de 2de helft verder waar het gebleven was. Ik wil ze ook een ontzettende compliment geven dat ze vanaf het begin tot eind hun concentratie hebben vast gehouden en de wedstrijd volledig terecht naar zich toe hebben getrokken. Resultaat een super geweldige overwinning met heel erg goed voetbalspel!!!

Team 2:

Na de wedstrijd van Team 1 ben ik halsoverkop naar Landgraaf gereden om Rick te ondersteunen in het coachen van Team 2. Ivar is meteen na de wedstrijd van Team 1 naar Landgraaf gebracht om daar aan te sluiten.

Ik kwam net in Landgraafd aan bij het laatste fluitsignaal voor de 1ste helft. Het team is wel op een comfortabele voorsprong gekomen van 0 – 3 maar heeft toch niet kunnen voorkomen dat het met gelijke stand het kleedlokaal moest opzoeken.

Ik heb dan ook niet het verloop kunnen zien, maar wat ik van Rick begrijp was het verdedigende werk wat de aandacht nodig had. Tijdens de rustpauze is er hier door ons beiden aandacht aan besteed en gaan we met volle moed de 2de helft in. Ik zag toch gedurende de 2de helft een paar mooie combinaties en goed samenspel. Maar helaas was het terugkomen van het middenveld naar achteren nog niet goed genoeg om voldoende tegenstand te kunnen bieden bij balbezit van de tegenstander.

Ondanks dit kregen we toch nog een paar mooie kansen maar helaas vond de bal niet het net.

Waar ik weer veel energie en vreugde uit haal, is de veerkracht en het knokken en zoeken naar het doelpunt voor de aansluiting. Hier doe ik het allemaal voor en nogmaals, de uitslag boeit me nooit ik ben een trainer die kijkt naar het voetbalspel in het algemeen. Als dat goed is ben ik een gelukkig mens en interesseert me de einduitslag ook totaal niet.

Ik wil spelvreugde en leuk voetbal zien, dat is de reden waarom ik inmiddels 13 jaar een voetbaltrainer & coach ben. En ik zal dit nog jaren vol kunnen houden met dit team. Ik hoop zelfs dat ik dit team kan en mag begeleiden totdat ze de jeugd zijn uitgegroeid en dat ze de senioren bereiken. Dat ik exact hetzelfde pad volg als ik gedaan heb bij Woander Forest bij de dames zoals ze nu zijn. Van een C elftal naar een selectie van 2 dameselftallen die ook nog eens op niveau kunnen voetballen.

Datzelfde wil ik heel graag en samen met jullie bewerkstelligen.

Ik wil jullie wederom bedanken voor jullie vertrouwen, geduld en niet op de laatste plaats jullie wekelijkse aanwezigheid op alle activiteiten van dit geweldige team!!!!

Groetjes en een hele fijne (werk)dag!

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*