Zaterdag 16-03-2024 RKTSV JO9-3 – VV Schaesberg JO9-3 5 – 3

16 maart 2024-Super Saturday

Met nog 2 wedstrijden te spelen, staat vandaag de topper tussen RKTSV JO9-3 – VV Schaesberg JO9-03 op het programma.

Met de wetenschap dat beide teams een maximale score hebben behaald, is het vandaag een echte 6 punten wedstrijd.

Deel 1;

Met enige nervositeit begon RKTSV aan de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in 0-1 achterstand. Door de onrust aan de bal werd er veel balverlies geleden. Daardoor hebben we voornamelijk moeten verdedigen. Ruststand 1-3.

Met hangende koppies en een traantje gingen de mannen de kleedkamer in.

Na een verfrissende limo en een aantal tips gaan we beginnen aan de 2e helft.

Met een laatste peptalk staan de koppies weer dezelfde kant op.

Deel 2;

Vanaf de aftrap is er niets meer te zien van het nerveuze team van de eerste helft.

Er is meer rust aan de bal en dat komt ons spel ten goede. Met zeer goed samenspel en veel inzet gaan de mannen op jacht naar de doelpunten. En met resultaat: 2-3 en 3-3 worden snel achter elkaar binnengeschoten. En dan groeit bij de mannen het geloof in de overwinning. Doelman en verdediging staan als een ijzersterke blok; geen doorkomen aan voor de tegenstander. Daardoor komt er meer ruimte voor onze voorhoede. Met mooie combinaties wordt de tegenstander helemaal zoek gespeeld en wordt de wedstrijd met 2 fraaie doelpunten beslist.

Eindstand: 5-3.

Vandaag hebben we laten zien dat we één team zijn. Samen hebben we gevochten tot de laatste seconde en de overwinning uit het vuur gesleept.

Klasse 💪.

Volgende week de laatste wedstrijd van fase 3. Dan gaan we ook voor de 3 punten.