Zaterdag 09-03-2024 Wedstrijdverslagen RKTSV JO10-1 en RKTSV JO10-2

Goede morgen allen,

We naderen langzamerhand het einde van fase 3 met voor Team 1 nog 3 wedstrijden en voor Team 2 nog 2 wedstrijden.

Ook afgelopen weekend zijn onze teams in actie gekomen met een thuiswedstrijd voor Team 1 en een uitwedstrijd van Team 2.

Door afwezigheid van Rick, ben ik na de rustpauze van de wedstrijd van Team 1 naar Voerendaal gereden om Team 2 te begeleiden. Voor team 1 stond er weer een pittige wedstrijd op het programma in de 3de klasse tegen het  JO10-1 team van UOW. Team 2 trad in Voerendaal aan tegen het JO10-2 team.

– RKTSV JO10-1 – UOW ’02 JO10-1: 5 – 9

– ST Voerendaal/RKSVB JO10-2: 5 – 6

Team 1:

Zaterdagochtend 9.00 uur en het fluitsignaal is gegaan voor de aftrap. Ik had tijdens de voorbespreking al aangegeven dat ik weer een pittige tegenstander verwachtte. Heb aangegeven dat het team gewoon zijn spel moest spelen. Het spel wat wij zo graag van ze zien en waarop wij veel trainen.

We proberen het spel, voor zowel team 1 als 2, zoveel mogelijk eigen te maken zodat het een natuurlijk verloop gaat worden. Door het verschil in niveaus van de verschillende spelers is het juist belangrijk om aan deze routine vast te houden.

Gedurende de eerste paar minuten viel het me  op dat we redelijk stand konden houden qua spel. Toch waren er een aantal momenten van “verslapping” waardoor we ook een aantal tegendoelpunten moesten incasseren en helaas tegen een 0-3 achterstand aanliepen.

Tijdens de eerste time-out het team aangegeven op welk gebied het absoluut beter moet. Gezien het spel, valt er voor het team zeker wat te halen en is het zaak om in ons spel te komen. Het team moet in ieder geval:

– veel feller zijn;

– meer gebruik maken van de vrije ruimte;

– minder oog hebben voor de bal en meer oog voor de (vrije) tegenstander.

Na de time-out komt het team eindelijk op gang en gaan we de rust in met een 4-3 voorsprong!!!

In de rust heb ik nog wat aanwijzingen gegeven voor de 2de helft en een paar wissels doorgevoerd. Ralf heeft het verder van me overgenomen, waarvoor mijn grote dank!

Helaas was het team niet in staat om het momentum van de eerste helft vast te houden in de 2de helft en kon de wedstrijd niet omgezet worden in een winst. De tegenstander bleek uiteindelijk een maatje te groot. Toch wil ik mijn enorme complimenten uitspreken over het 2de gedeelte van de 1ste helft!!! Heel goed teruggekomen van een grote achterstand. PROUD!

Team 2:

Gelukkig was ik op tijd om nog een voorbespreking te houden in het kleedlokaal alvorens het team ging beginnen aan de warming-up. Het team weet wat van ze verwacht wordt aangezien het spel niet anders is als de voorgaande wedstrijden:

– laat de bal het werk doen;

– passeer – / individuele acties alleen indien niet anders kan;

– laat zien dat je er ook bent, dus ben fel;

– wacht niet af maar loop naar de tegenstander toe bij balbezit van de tegenstander;

– zorg ervoor dat passes aankomen anders is het balverlies en balbezit van de tegenstander;

– zorg ervoor dat je een vrije tegenstander opzoekt en onderneem actie bij standaard spelsituaties.

Het team begint niet heel sterk aan de wedstrijd en het spel komt niet helemaal op gang. Af en toe wordt zelfs slordig gevoetbald en zie ik geen team voetballen. Teveel wordt er individueel gevoetbald en blijft het lastig om de bal het werk te laten doen. Bij balbezit van de tegenstander wordt er niet goed meeverdedigd door het middenveld en de aanvallers. De verdediging heeft hierdoor teveel werk met een overtal aan tegenstanders.

Door bovenstaande krijgt de tegenstander veel ruimte om te voetballen en scoort het ook door de kansen die dan ontstaan door het spel. Dankzij super goede reddingen van onze keeper, Bram, blijven we in het spel en komen we niet op achterstand.

Ondanks de aanwijzingen van de staf langs de kant en gedurende de time-out wordt niet het spel gespeeld zoals het hoort. We gaan dan ook de rustpauze in met een magere 2-3 voorsprong.

Tijdens de pauze heb ik de pijnpunten benoemd en aangegeven waar het zeker beter moet:

– stop met het individuele voetbal;

– kijk om je heen als je aan de bal bent en kies de makkelijkste weg;

– speel de bal eerder af en zorg er daarna voor;

– verdedig mee en zet na bij balverlies;

– ben feller in je acties en blijf niet stil staan.

De eerste paar minuten van de 2de helft komt het mooie voetbalspel weer tevoorschijn en komt het team met heel mooi combinatiespel op voorsprong. Echter blijkt dit van korte duur en zakt het spel weer in elkaar. Uiteindelijk blijft het spannend om de wedstrijd niet te verliezen.

Samengevat was er vooral de eerste paar minuten van de 2de helft een opleving en konden we genieten van mooi voetbal! Ik wil het team dan ook een compliment geven voor de omschakeling gedurende deze periode!! SUPER!

Een kritische noot wil ik wel achterlaten dat in deze klasse met het materiaal waarover team 2 beschikt, moet het team iets scherper zijn in de komende wedstrijden en geconcentreerd blijven gedurende de hele wedstrijd.

Ik benoem zelden tot nooit spelers bij naam omdat het een team effort is en blijft, maar ik wil dit keer toch een uitzondering maken voor onze tijdelijke keeper Bram, wat heeft hij weer eens geweldig gekeept!!! Bram echt super geweldig hoe je zaterdag hebt gespeeld, een hele diepe buiging!!!

Wederom wil ik alle ouders bedanken voor jullie aanwezigheid tijdens de wedstrijden! Ik maak dit nog met jullie goed aan het eind van het seizoen 😊

Ik wens eenieder een hele fijne (werk)dag!