Woensdag 15-11-2023 Wedstrijdverslag RKTSV JO10-1

Dit betreft de vooruit gespeelde wedstrijd VV Schaesberg JO10-2 – RKTSV JO10-1.

De uitslag was 7 – 2.

Zoals beloofd, hier een “kort” verslag.

Voor de start hebben we in de kleedkamer kort besproken dat we steeds goed beginnen maar na de rust inkakken. De opdracht was dan ook om de volle 50 minuten er vol voor te gaan. Inzet tonen, na balverlies doorzetten en de posties goed vasthouden. D.w.z dat de verdedigers hun zone goed bewaken en niet happen, op het middenveld een iemand de verdedigers mee helpt bij een tegenaanval en de andere middenvelder de aanvaller mee helpt. De aanvaller voorin moet continu lopen om vrij te kunnen staan. Tevens is er besproken dat we een team zijn en elkaar moeten helpen en niet afvallen. Als iemand een fout maakt is dat jammer maar niemand doet dat met opzet. Dus mopperen op elkaar is absoluut een no go!

De start opstelling was:

– Keeper: Guus

– Verdediging: Benthe en Tygo

– Middenveld: Sven (verdedigend) en Fedde (aanvallend)

– Aanvaller: Kyan

– Wisselspelers: Roan en Teo

Na een korte warming up, het rondo spel en het inschieten van Guus begon de wedstrijd tegen V.V Schaesberg JO10-2 met een oud Roda JC speler als een van de 2 trainers, namelijk Henk Dijkhuizen.

In het begin gebeurde er van alles, het ging in hoog tempo beide kanten op. Er waren wat kansen voor beide teams maar ons team was de bovenliggende partij. Tygo en Benthe stonden als een muur achterin. Na krap 10 minuten werd het harde werk en goede samenspel beloond middels een pass op Fedde die via de rechter buitenkant niet zelfzuchtig was maar de bal koeltjes op Kyan aflegde waardoor de verdiende 1-0 viel. Leuk feitje, dit was de eerste goal van Kyan in dienst van RKTSV. Niet veel later volgde de time out.

Tijdens de time out heb ik wat persoonlijke aanwijzigingen en tips gegeven maar vooral met de vuist op het gras geslagen en ze aangegeven dat deze inzet en het harde werken top is en ze dat vast moeten houden. Voor de wedstrijd heeft Sven de opdracht als stofzuiger gekregen en hij heeft zijn taak goed uitgevoerd! Er zijn 2 wissels, Teo komt erin voor Tygo en Roan wisselt Kyan af. We blijven in onze bekende 2-2-1 opstelling spelen.

Kort na de time out vallen er 2 goals aan de kant van Schaesberg waardoor we tegen een 1-2 achterstand aankijken. De inzet blijft hetzelfde echter vallen de kleine kansen die we krijgen niet in ons voordeel. Er wordt iets te snel geschoten en de verdediging van de tegenstander staat goed. We gaan rusten met 1-2 achterstand.

In de rust hebben we besproken dat dit de beste wedstrijd tot nu toe is op basis van vechtlust en het werken voor elkaar. Het is belangrijk niet in te kakken in de 2de helft. Verder voer ik weer 2 wissels door, keeper Guus wordt vervangen door Tygo en Roan door Kyan. We blijven 2-2-1 spelen.

Direct na de rust krijgt Schaesberg een grote kans, Tygo die koud in het veld staat als keeper redt deze bal. Nadat het spel een paar minuten op en neer is gegaan valt de 1-3 en niet veel later de 1-4. Ondanks dat de laatste een frommel goal was telt deze toch. Benthe gaat naar de kant en Guus komt er als verdediger in. Na een snelle omschakeling krijgt Fedde de bal, hij passeert 2 tegenstanders en kan dan net met de punt de bal afleggen op Sven die hem koeltjes achter de keeper in het net legt. Een verdiende goal die de verdienste van het hele team is. De stand is 2-4 en er is applaus te horen vanaf de zijkant. Men blijft ook in de 2de helft hard werken. Time out.

Roan komt erin voor Sven. De laatste 12,5 minuten gaan in. Ondanks de stand is het geloof er op een goede afloop. Deze “4de helft” begint net als de vorige 3 helften, kansen over en weer en een hoog tempo. Helaas valt na een paar minuten de 2-5 en daarmee zichtbaar de hoop op een goed resultaat. Vanuit alle kanten wordt het team aangemoedigd en geeft men aan dat niemand zijn kopje hoeft te laten hangen. We wisselen nog 2 keer, Sven erin voor Fedde en na een paar minuten Fedde erin voor Kyan. Het geloof was een beetje weg en in tijd van 2 minuten vallen de 2-6 en de 2-7 binnen. Vanaf de aftrap probeerde Fedde de frustratie van zich af te spelen en soleerde langs 3 tegenstanders maar speelde de bal te ver naar links waardoor hij zich blesseerde met het laatste schot van de wedstrijd. De eindstand is 2-7.

Ondanks het verlies was iedereen het erover eens dat de getoonde inzet en het getoonde spel een stap in de goede richting is. In de kleedkamer krijg het team dan ook een applaus van alle aanwezige ouders.

Alle spelers bedankt voor de inzet en het harde werken voor elkaar. De ouders die geholpen met de doelen, zandzakken, ballen, opruimen van pionnen ook bedankt. En een ook een dankjewel aan alle supporters en spelers met ouders van het team dat training had dat jullie ook zijn blijven kijken. Tot snel!