Zaterdag 04-11-2023 Wedstrijdverslagen RKTSV JO10-1 en RKTSV JO10-2

Hi allen,

Afgelopen weekend stonden er voor onze JO10 teams 2 wedstrijden op het programma. Voor Team 1 was het hun eerste wedstrijd in de 3de klasse.

Ik heb afgelopen zaterdag nog uitgebreid met Ralf gesproken over het verloop van de wedstrijd van Team 1 aangezien ik bij Team 2 aanwezig moest zijn.

Team 1 speelde een uitwedstrijd bij SJO ESB in Eys en Team 2 trof thuis het team van Woander Forest uit Merkelbeek/Onderbanken.

Team 1: SJO ESB ’19 JO10-2 – RKTSV JO10-1JM: 9 – 0

Team 2: RKTSV JO10-2 – Woander Forest JO10-2: 2 – 7

Team 1 had een moeilijke wedstrijd wat grotendeels te wijten was aan een “off-day”. Het liep niet helemaal lekker voor onze spelers en blijkbaar moesten ze weer even wakker worden. De tegenstander maakte hier volop van gebruik en de tegendoelpunten vielen dan ook toch wel vrij snel.

De conditie van het veld hielp ook niet echt mee, maar dit mag geen reden zijn om daar het verlies aan toe te rekenen. Er werd gedurende, nagenoeg, de hele wedstrijd geen echte strijd geleverd. Er werd niet veel gelopen waardoor het spelletje voetbal dan ook niet echt kon worden gespeeld. Tevens was hierdoor ook geen initiatief om even druk te zetten bij een standaard spelsituatie (uit bal, vrije trap, hoekschop etc.). De tegenstander had hierdoor vrij spel. Er waren wel een paar combinaties en een paar kansen, maar helaas ging de bal er niet in. Mede door dit spel was de eindstand dan ook meer dan terecht.

Team 2 begon de wedstrijd ook niet helemaal lekker. Zoals ik in mijn vorig verslag ook de kenmerken heb opgesomd bij het spelen in een hogere klasse, was de tegenstander van Team 2 fysiek sterker. Het beeld wat goed te zien was, is dat onze spelers dit niet gewend zijn waardoor er vaak bij duels een “angst” te zien was. Ook een kenmerk is dat op hogere klasses wat meer gevoetbald wordt en dat men sneller naar een bal toe loopt.

Er werd daarnaast niet goed gekeken naar een vrije tegenstander en wat we toch wel vaak zien bij beide teams, is dat de spelers veel meer oog hebben voor de bal.

Je zag dat 2/3 spelers tegelijk naar de tegenstander met bal liepen, waardoor er in feit weer meer spelers van de tegenstander vrij stonden. Daarnaast werden de combinaties te weinig opgezocht, uiteraard mede door de fysieke overmacht van de tegenstander maar ook vaak omdat men te veel met de bal liep.

Tijdens de eerste time-out aandacht geschonken aan de dingen die niet helemaal lekker gingen om zo het vertrouwen weer te kweken.

We gingen de rustpauze in met een 2-5 achterstand. In de rustpauze het team tot rust gebracht en nog eens een goede peptalk gegeven met de nodige informatie en aanwijzingen waarmee ze de 2de helft in konden gaan.

Aan het spel in de 2de helft zag je dat het team duidelijk iets deed met de ontvangen informatie en het spel liep ook weer een stuk beter. Er werden ook kansen gecreëerd echter ging de bal er niet in. Uiteindelijk heeft het team door het betere spel nog maar 2 tegendoelpunten geïncasseerd. Ik was heel trots op het herstel in de 2de helft en de veerkracht die het team toonde om terug te komen in de wedstrijd: chapeaux!!!!!

Aandachtspunten voor de volgende wedstrijd:

– Blijf geconcentreerd en denk aan het voetballen zonder bal;

– Zoek een vrije tegenstander en dek deze waardoor het moeilijk gemaakt wordt om de bal rond te spelen;

– Loop niet met 2/3 mensen tegelijk naar 1 tegenstander, 1 is genoeg;

– Probeer iets sneller de bal te spelen en loop niet te lang alleen met de bal;

– Als een bal aangespeeld wordt, loop dan naar de bal toe en wacht niet totdat de bal bij je is. In hogere klasses wordt meer gevoetbald en is de tegenstander ook sneller bij de bal en dus bij jou;

– En last but not least: zet meteen druk bij een standaard spelsituatie en laat de tegenstander niet zo makkelijk lopen.

De komende trainingen zullen we hier weer de nodige aandacht aan schenken zodat de teams nog beter voorbereid zijn.

Groetjes en ik wens eenieder nog een hele fijne dag!