RKTSV JO12-1 – SJO ESB’19 JO12-1 5 – 1

Matadoren – ESB,

Na een afgelaste wedstrijd vorige week, omdat te tegenstander vol knikkende knieën RKTSV op het programma zag staan, was er deze week wel weer een team dat durfde te spelen tegen onze matadoren.

ESB, een tegenstander waarvan we weten dat ze blijven vechten tot het bittere eind, stond op het programma. We hadden helaas maar 8 spelers tot onze beschikking, omdat Ayk besloten had zijn kleine teentje te breken. Hij heeft het team wel de gehele week gesteund en heeft zo maar weer eens aangetoond wat voor enorme teamspirit er heerst binnen onze groep boefjes.

De voorbereiding deze week zat goed, op dinsdag werd de training door hevige onweer wel ingekort, maar Sjo had de boombox meegenomen dus de energie konden ze gelukkig nog kwijt in het kleedlokaal.

Donderdag werd goed geoefend met rondo’s dit was goed te merken tijdens de wedstrijd. Nog eventjes en Barcelona komt kijken hoe het moet.

Het moment is aangebroken, de wedstrijd ging van start. en vanaf het eerste moment werd er goed druk gezet. De eerste goal was meteen ook het mooiste doelpunt van de dag. Mees poeierde de bal in de kruising.

Met vlagen werd ESB van het kastje naar de muur gespeeld, maar af en toe kregen ze toch een kansje. Maar zoals eerder genoemd had het oefenen van de rondo’s zijn vruchten afgeworpen. Tikki takka volgde en Robin scoorde de 2-0.

Na de 2-0 sloop het gemak er een klein beetje in en kreeg ESB een paar grote kansen. Maar zoals vaker aangetoond hebben we onze rots in de branding in de goal staan. De ene mooie redding na de andere kwamen voorbij en zoals niemand het beter kan dan Sjo werd het laatste kwartier voor rust ingekort tot 10 minuten door fantastisch tijdrekken van onze keeper.

Wel scoorde Nick vlak voor rust de 3-0 en konden we met een gerust hart de kleedkamer in.

Na rust werd er door de technische staf wat geëxperimenteerd op verschillende posities. Dit was heel eventjes te merken aan het spelen, maar de matadoren herpakte zich snel en alles stond weer als een blok.

Dat de verdediging als een blok staat is goed te merken, zelf als er een speler doorheen komt word deze alsnog omver gemaaid. Helaas pakte dat deze keer verkeerd uit en ESB keer een penalty. Ze scoorde de 3-1. En onze enige tegen goal tot nu toe.

Nick scoorde snel de 4-1 en het 3e blok was ook een feit.

In het 4e blok kregen we kans na kans en speelden we echt heel mooi voetbal. De trainers keken tevreden vanaf de zijlijn en zagen dat wat er geoefend werd ook daadwerkelijk werd toegepast. Wat een genot om te zien. Jort mocht de dag afsluiten met een laatste goal en scoorde de 5-1.

Vandaag waren we heer en meester, nu even genieten, dinsdag weer aan de bak en focus op volgende zaterdag 💪💪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*