RKTSV JO10-1 – WDZ JO10-2 19 – 0

Hi allen,

Voor RKTSV JO10 staan er vandaag 2 wedstrijden op het programma. Team 1 speelt thuis tegen WDZ en Team 2 gaat op bezoek bij Bunde.

Op het moment van dit schrijven krijg ik het live verslag van Team 2 mee en daar gaat het heerlijk!!! Trainer Dave is helemaal in zijn nopjes vandaag!

Team 1 gaat vandaag proberen het spel van afgelopen week voort te zetten en daarom wordt het team vooraf met het tactisch magneetbord geïnstrueerd hoe ze het beste kunnen voetballen. Belangrijke boodschap voor deze wedstrijd is in ieder geval momentum van afgelopen week doortrekken naar vandaag en vooral letten op de dekking aan de juiste kan bij het verdedigen. Dit uitgebreid laten zien op het bord. Daarnaast voetballen zonder bal, we kunnen het niet vaan genoeg herhalen maar laat de bal het werk doen en zorg ervoor dat je aanspeelbaar bent.

In de omschakeling een vrije tegenstander opzoeken en deze dekken.

Met deze bagage gaat Team 1 beginnen aan de warming-up en uiteindelijk aan de wedstijd. Wedstrijd begint en we zien gelijk dat er goed geluisterd is naar de aanwijzingen vooraf. Zoals het spel loopt, voelen we al aan dat het wederom een genot zal zijn om naar het spel van de toppertjes te kijken.

Het duurt ook niet lang en de eerste goal valt al na enkele minuten. Goal is ontstaan uit een samenspel die we uitgebreid getraind hebben. We zien de 1 na de andere combinatie en de live verslaggever van dienst Paul Scheffers, heeft ook geen moment rust. Zoals ik al vaker heb uitgelegd en wat we ook constant herhalen: zorg ervoor dat je de bal van achteren naar een vrije medespeler krijgt en vandaar uit weer zoeken naar een vrije speler voorin. De bal laten rollen en het werk voor je laten doen.

Dit is het voetbal wat we zo graag zien, veel combineren en als TEAM de bal het werk laten doen en dan vallen de goals vanzelf. Het maakt niet uit wie er scoort want we scoren met het gehele team, echt waar zo super GEWELDIG!!!!!

Vandaag een uitgebreid woordje over het verdedigingswerk van het hele team. Vooraf heb ik aangegeven goed te kijken naar een vrije tegenstander. Ga hierbij staan en dek deze goed. Hiermee wordt het namelijk voor de tegenstander heel moeilijk gemaakt om aan het voetballen toe te komen simpelweg omdat er geen afspeelmogelijkheden zijn om op te bouwen.

Wij als toeschouwers worden echt getrakteerd op verdedigingswerk uit het boekje. Zoals het voorspeld was, geschiedde ook. We onderscheppen de 1 na de andere bal!! De tegenstander weet geen oplossing te creëren. Het team in de verdediging staat werkelijk als een huis. Ik kan hier alleen maar mijn complimenten over geven.

Het team speelt als een team en wordt daarmee zelf beloond door een verdiende overwinning waarbij de tegenstander een masterclass voetbal kreeg!!!! CHAPEAUXXXXXXX…

Voetbaltechniek vandaag tijdens het spel toegepast zoals het hoort: voetballen zonder bal (vrije speler zoeken), afleggen als de situatie daarom vraagt, aannemen kijken en in de voeten passen, met links schieten etc etc. Jullie snappen wel dat ik dit verslag typ met een grote smile op mijn gezicht en daarbij genietend van het live verslag van Team 2 want zij staan momenteel op hele ruime voorsprong. Ik ben echt zo trots op het hele JO10 team!!!!!

Ook de wedstrijd van Team 2 is afgelopen en ook zij sluiten dit weekend af met een verdiende overwinning:

– Team 1 thuis tegen WDZ: 18 – 0

– Team 2 uit tegen Bunde: 2 – 8

Tot zover maar weer eens en ook alweer een diepe buiging van mij voor jullie voor de massale opkomst als ouders/fans/supporters 😊

Ik wens eenieder een heel fijn weekend, mijn weekend kan iig niet meer stuk!

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*