Opnieuw toernooizege RKTSV JO9-1

Afgelopen zondag 3 september stond het toernooi bij RKHBS op de agenda. Een leuk bezet toernooi met alles rivalen uit de omgeving. In de vroege ochtend gloren, zorgde het korte kunstgras met de vele rubbers en de douw nog over het veld ervoor dat de bal glad was en snel rolde. De eerste tegenstander was een echte derby niemand anders dan FCKW JO9-1. Deze eerste wedstrijd werd over de streep getrokken met 1-0. Keeper Vin Lux was nog niet echt getest, maar nog steeds wordt Bram Scholl in de verdediging gemist. Gelukkig was Tahyr er weer bij die Jomar Mathieu en Levi Hendriks achterin kon ondersteunen. Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen met 2-0 tegen Schaesberg JO9-1. Langzaam raakte Skye Essers en Milan Couvée voorin op dreef. Adam Benyahia die net als Naud Niessen en goede vechtlust vertoonde had wel nog wat moeite met de scherpte om het netje te treffen. Zeker de derde wedstrijd werd RKHBS JO9-1 kinderlijk van het veld gespeld. Met nog een enkel minuut te spelen vonden slechte wissels door de trainers plaats. Door de lichtzinnigheid werd het team door elkaar gehusseld en tot ontzetting in de laatste minuut 3-3 gespeeld tegen RKHBS JO9-1 en zo een 3-1 voorsprong weggegeven. De teleurstelling was groot vanwege het gelijkspel tegen RKHBS, hetgeen uiteraard voelde als een verlies. Achteraf een geluk bij een ongeluk. Daar waar de eerste drie wedstrijden de scherpte ver te zoeken was, was het helaas voor UOW JO9-1 volop aanwezig. Hoewel een dot van kansen om zeep werden geholpen, werd UOW met 4-0 van de mat gespeeld. Met een gelijkspel en drie gewonnen wedstrijden was de laatste wedstrijd weer een derby tegen KVC oranje JO9-1. KVC had nog geen wedstrijd verloren en onze mannen wisten wat er moest gebeuren. Winnen en anders moesten ze genoegen nemen met een tweede plaats. Voor KVC was een gelijkspel voldoende. De spanning was enigszins voelbaar waardoor in het begin een beetje slordig werd gespeeld. Toch kwam onze JO9-1 met 1-0 op voorsprong uit een schitterende aanval. Op jacht naar de 2-0 werd de bal verloren en uit een mooie counter stonden er opeens drie man van KVC voor de neus van onze keeper Vin Lux. KVC kwam langszij en maakte 1-1. Onze mannen moesten nu wel op zoek naar de 2-1. Een schitterend combinatiespel van Jomar die de bal naar links speelde, naar Skye Essers en die wederom een schitterende steekpaas op de vrij staande Milan Couvée gaf, wist de bal hard tegen de touwen te duwen. Een 2-1 voorsprong werd daarna met man en macht verdedigd. De mannen wisten dat winst belangrijker is dan mooi voetbal. Als trainer kun je alleen maar trots zijn op deze groep. Wederom mochten onze spelers de eerste prijs in ontvangst nemen. Een menig BVO mag jaloers zijn op de kwaliteit en vechtlust die wij binnen dit team hebben. Er werd nog uitbundig gevierd met zijn allen bij trainer Tim thuis. Dank aan de organisatie van RKHBS die dit toernooi uitstekend heeft georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*