RKHBS JO10-3 – RKTSV JO10-1   1 – 14

Hi allen,

Voor mij de start van het nieuwe seizoen met dit geweldige team van 15 toppertjes!! Ik ga dus weer verder waar ik gebleven was met het vastleggen van de wedstrijden. Voor de nieuwkomers in deze groep, heb ik de gebundelde verslagen (van het afgelopen seizoen) als PDF document toegevoegd (extra: alleen verspreid via de WhatsApp-groep van het team) die Herman mij op het eind van afgelopen seizoen heeft overhandigd en ook door hem is gemaakt. Als ik me niet vergis, heeft Ralf overigens hier ook een aandeel in gehad 😉

Herman Brouwer en uiteraard ook Ralf Mulders nogmaals bedankt daarvoor!!!

Zoals ik de traditie altijd in ere zal houden, zal ik op het einde van dit seizoen ook weer het hele team (1 & 2) trakteren. Afgelopen seizoen was dit McDonalds en ik zal alvast gaan nadenken voor een traktatie voor dit seizoen.

Vandaag stond de 2de wedstrijd op het programma voor RKTSV JO10. Voor Team 2 begon het weekend minder leuk, want hun wedstrijd moest door omstandigheden helaas verplaatst worden naar dinsdagavond 19 september.

Team 1 mocht wel aantreden in een uitwedstrijd tegen RKHBS. Deze wedstrijd was ook het debuut van Benthe die helemaal op het eind van vorig seizoen is begonnen met trainen.

Vooraf aan de wedstrijd heb ik wat instructies meegegeven waarmee we vorig seizoen heel veel aan hebben gewerkt en waar we de afgelopen trainingen ook aandacht hebben besteed:

– Voetballen zonder bal -> kijken waar de ruimte is om daar de bal te kunnen ontvangen of extra ruimte te maken voor de opkomende speler;

– De bal het werk laten doen -> ik heb altijd gezegd dat de bal rond is en dat deze heel makkelijk rolt en sneller van A naar B kan zijn dan dat wij dat kunnen met het “brengen” van de bal. Laat de bal van de ene linie naar de andere ROLLEN om zo in enkele passen vanuit de achterhoede via het middenveld bij de voorhoede te komen;

– Heb niet alleen maar oog voor de bal -> dit staat in nauwe verbinding met het “voetballen zonder bal”. Kijk waar een tegenstander vrij loopt en verdedig je linie. Hiermee dek je de zg. passlijnen af omdat je zo makkelijk voor de tegenstander kan staan zodat er geen afspeelmogelijkheid wordt gecreëerd;

– Winnen en verliezen doen we al heel team -> het maakt niks uit wie er scoort, we winnen maar ook verliezen als 1 team. Dus bekijk de situatie en leg af als die keuze beter is.

Om 9.00 uur wordt er gefloten voor de aftrap en meteen zie je de felheid en explosiviteit in de spelhouding van alle kanjers op het veld. Zoals gewend spelen we het 2-2-1 systeem waarbij op elke linie de juiste kwaliteiten staan opgesteld. We staan amper 2 minuten op het veld en daar is al goal nummer 1 en enkele minuten daarna nummer 2 en meteen daarachter nummer 3. En alweer staat de trainer met glunderende ogen en zo trots als een pauw naar het spel te kijken. Wat een genot was dit.

We werden getrakteerd op de ene na de andere combinatie die verzilverd werd met een doelpunt. Gewoon een dikke vette WOWWWWWW.

Ook besteed ik tijdens de trainingen veel aandacht aan het gebruik van het minder sterke been omdat er gewoon tijdens wedstrijden situatie zullen voordoen dat je geen tijd hebt om de bal voor je goede been te leggen en is het beter en sneller om met je slechte been te schieten. En wat gebeurt er: er wordt met links gescoord voor Fedde!! Chapeaux!!!!

Voor mij als trainer/coach is er geen betere beloning als het team het voetbalspelletje speelt zoals het hoort en ik eigenlijk ook stiekem graag zie namelijk TIKI-TAKA en wat ik ook altijd probeer over te brengen zoals ik dat de afgelopen jaren (vóór RKTSV) bij de meisjes/dames heb gedaan. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe indrukwekkend ik het vind dat zo’n jonge spelers als TEAM kunnen voetballen. Allemaal spelers met verschillende kwaliteiten en niveaus en dan zo’n spel op het kunstgrasmat leggen is gewoon geweldig! Zeker als we de buitentemperatuur meenemen waarin is gespeeld, echt super!

Ook wil ik weer alle aanwezige supporters bedanken voor jullie steun een aanwezigheid. Geloof me, jullie aanwezigheid doet heel veel met het gevoel van alle spelers van de teams (1 & 2)!! Dankjewel
Ook speciale dank aan onze live verslaggever Tim Fischer met zijn superleuke berichtjes 😊

Tot zover voor deze wedstrijd en ik wens eenieder alvast een heel fijn weekend!

Groetjes,

Dave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*