Wedstrijdverslag JO9-1 zaterdag 15 april

Hoi allen,

We zijn nog maar een paar wedstrijden verwijderd van het einde van het lopende seizoen. Betekent dat we nog een aantal zaterdagen kunnen genieten van het steeds maar groeiende team.

Zo ook deze zaterdag die in het teken stond van een 2de treffen met SJO ESB JO9. We waren geheel compleet en hadden dus 11 geweldige kampioenen aan de aftrap staan.

Zoals elke week weer even vooraf in het kleedlokaal een korte “speech” om wat tips en trucs mee te geven voor in de wedstrijd. Daarna gezamenlijk naar buiten voor de warming-up.

Naar buiten rennende hebben ze snel een blik kunnen werpen op de aanwezige trouwe fans!! Die stonden weer allemaal klaar om naar hun prestatie te kijken.

In hun achterhoofd hebben ze nog de tips en trucs onthouden en dat betekent dus de bal het werk laten doen, rustig aannemen, kijken en passen. Daarnaast heb ik ze ook aangegeven om zonder bal te blijven voetballen. Kijk goed naar waar iedereen staat, zorg ervoor dat je niet met 2 man tegelijk naar een tegenstander loopt. Dek daarom een vrijstaande tegenstander en verdedig je doel, daar komt het in grote lijnen op neer.

Ook de afgelopen week vooral geoefend op de basis van dribbelen, tikken en afwerken. Tevens de nadruk gelegd op druk zetten op de tegenstander en als aanvallende partij ook het afschermen van de bal om vervolgens een snelle actie te maken.

Wat mij deze wedstrijd weer heel veel plezier gaf, was de drive van het willen veroveren van bal en tegenstander om vervolgens de aanval in te zetten. Hierbij werd gelet op een vrije medespeler om rustig te bal te passen.

Een paar combinaties waren zo ontzetten goed opgezet waardoor de 1-0 al snel viel!!! YESSSS we gaan er weer voor!! We eindigen de wedstrijd met een klinkende 5-0 overwinning, dit wordt weer aan de palmares van het team bijgeschreven.

Wat is het weer ongelooflijk mooi om zelfs de rust te zien waarmee sommige acties werden uitgevoerd. Echt een voorbeeld vanuit de training!

We zien gewoon meer en meer dat er wekelijks tijdens de wedstrijd nieuwe aangeleerde voetbalkunsten worden toegepast .

Ook zie ik een groei in mentaliteit, bij verlies meteen weer actie om de bal zo snel mogelijk proberen terug te pakken op individuele basis. Daarnaast het geduld om gewisseld te worden, ook hier zie ik een enorme groei.

Zoals ik vaker zeg: voetballen is niet simpel een balletje trappen maar daar komt iets meer bij kijken. Althans dat vind ik als trainer/coach .

Wat blijft het ook echt een genot om keer op keer, net zoals jullie ouders, toeschouwer te mogen zijn en te blijven van dit spectaculaire team. Het feit dat je letterlijk steeds meer ontwikkeling ziet, wordt dat ook telkens weer beloond met een mooie en verdiende overwinning!! Dat is echt de verdienste van dit team. Ik geef hier wederom een staande ovatie voor, GEWELDIG.

Uiteraard is dit alles niet mogelijk zonder JULLIE steun als ouders en fans. Tevens wil ik alle vaders bedanken o.a. Roel, Tim, Koen, Pavel en iedereen die op het veld druk in de weer was om het veld speelklaar te maken. Ook was Roel nog even stand-in van Ralf want ik zag hem achter de goal de ballen bij de warming-up opvangen om deze terug te spelen.

Een welgemeend bedankje van mijn kant voor dit alles: de hulp maar ook de aanmoediging als fans en ouders zijnde.

Ik wens jullie nog een fijn weekend.

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*