Wedstrijdverslag JO9-1 zaterdag 11-02-2023

Hi allen,

Zaterdagochtend 9.00 uur fluitsignaal voor de aftrap voor alweer de voorlaatste wedstrijd van onze kanjers in Fase 3! Dit keer tegen de volgende bekende tegenstander uit Fase 1 van dit seizoen FC Kerkrade West. Een tegenstander van hetzelfde “formaat” als ons team en dat was ook weer te zien in het wedstrijd verloop.

Echter verliep de wedstrijd niet zoals we met zijn allen gewend zijn, ik durf wel te stellen dat het team een “off-day” had voor zeker de eerste helft van de wedstrijd . Uiteraard komen deze dagen ook voor in het voetbal.

De moeizame start van de wedstrijd werd ook vertaald in een tegendoelpunt van FC Kerkrade West. Helaas moesten onze kanjers nu op zoek gaan naar de vorm om proberen de wedstrijd toch weer om te kantelen naar hun eigen spel zoals ze zelf gewend zijn. Helaas kwam deze ommekeer niet en gingen we met deze stand ook de rust in.

Tijdens de rust is het team moed ingesproken om even weer de motivatie te vinden om aan de 2de helft te beginnen.

De trainer heeft het team weer even op scherp gezet en de puntjes op de “i” gezet. Vanaf het startsein zagen we weer een beetje van het team terugkomen! Er wordt hard geknokt en weer goed voetbal gespeeld. De combinaties komen weer tevoorschijn en het plezier is weer zichtbaar in de oogjes. Haastig op zoek naar de gelijkmaker!

Helaas wordt er door de aanvallen die gedaan worden ook ruimte weg gegeven aan de tegenstander en een volgend tegendoelpunt doet zijn intrede, 0-2.

En dan laat het team na een volgende oppepper gedurende de time-out met een ander wapen zien waarin ze ook heel hard gegroeid zijn en waar ik ontzettend trots op ben en dat is VEERKRACHT. Want wat wordt er toch geweldig druk gezet bij de tegenstander, wat wordt er toch gezocht naar de mooie combinaties tussen de verschillende linies.

De oplossing wordt voetballend gezocht en het duurt niet lang en de toppers vinden de aansluiting en er wordt verdiend gescoord! YESSSSS alweer een overwinning voor de ontwikkeling die ze de afgelopen maanden hebben tentoongesteld.

Nu is het een race tegen de klok en wat waren we dichtbij, maar helaas komt er ook aan deze wedstrijd een einde en blijft de teller staan op 1-2.

Wat mij zeer positief stemt, is het verschil tussen de 2 helften en de aanpak van dit team. Je kunt niet anders stellen dat ze leren van elke wedstrijd, van elke training, van elke ervaring en vooral van ELKAAR! Want voetbal is een teamsport en uiteindelijk laten ze dit ook zien. Ze laten het zien ongeacht de stand in de wedstrijd. Ongeacht ze nu wel/niet in vorm zijn tegen welke tegenstander dan ook.

Ik als trainer/coach ben hier in ieder geval dolgelukkig mee en hoop lang met deze groep samen door te groeien in de toekomst naar nog meer mooie en plezierige sportmomenten!

Daarnaast wil ik weer de aanwezige supporters bedanken voor de geweldige aanmoediging van deze groep!!