Zaterdag 23-03-2024 SJO Krijtland JO9-3 – RKTSV JO9-3 3 – 10

Afgelopen zaterdag 23 maart stond de laatste wedstrijd van de fase 3 op het programma.

We zouden om 09.00 moeten aantreden tegen SJO Krijtland te Margraten.

Maar in de dagen voor deze ontmoeting bleek dat er zeer veel supporters de laatste wedstrijd wilden meemaken. De kaartjes waren dan ook in no-time uitverkocht.

Al snel bleek dat de locatie in Margraten te klein was om alle suppoters te ontvangen. De KNVB heeft, op het laatste moment, besloten om de wedstrijd te verplaatsen naar een grote locatie.

Nieuwe locatie : Weiland 3 te Sibbe (Valkenburg)

De sfeer tijdens de wedstrijd was geweldig.  De supporters hebben ons dan ook naar een overwinning van 10-3 gezongen.

Qua prestatie op het veld, hetzelfde als voorgaande wedstrijden.

Kort maar krachtig : Doelman en verdediging als 1 blok.  En de spitsen zorgen voor de doelpunten.

Na afloop van de wedstrijd vond, samen met de supporters, de huldiging plaats. Naast een beker, hebben alle spelers een medaille ontvangen.  En bij terugkomst op de thuisbasis, hebben we nog een kleine after-party in de kantine gehad.

Aan het einde van fase 3 hebben we 18 punten uit 6 gespeelde wedstrijden.

En een doelsaldo van +24.

Ondanks dat de mannen nog maar kort met elkaar samenspelen, zien we ze per week groeien. Top mannen!!!

Daarom hebben we er ook alle vertrouwen in dat we dit goede spel kunnen voorzetten in fase 4.

En toch wil ik deze toppers even apart benoemen.

Met in het doel; onze eigen Edwin van der Sar (lees: Djaylano). Wat een topper hebben wij tussen de palen staan. In het begin van het seizoen heeft hij de keepershandschoenen aangetrokken en daarna niet meer uitgedaan.

In de verdediging / middenveld hebben we een wisselende bezetting van 4 mannen, met ieder hun eigen kwaliteiten.

In de as van de verdediging en de combinatie met het middenveld staat onze Ronald Koeman (lees: Jim). Wat een rust en overzicht heeft hij. En doormiddel van zijn goede passing weet hij de aanvallers perfect te bedienen.

Dan hebben we in de as ook nog onze terriër Jan Wouters (lees: Wout) rondlopen. Hij is voor niets en niemand bang. En is dan ook niet schuw om een duel aan te gaan. Hij bezorgt zijn tegenstanders dan ook een zeer lastige wedstrijd. Inzet altijd 150%.

Verder hebben we in de verdediging nog 2 talenten staan.

Beginnend bij Steven. Steven is de kleine variant van Virgil van Dijk. Oersterk en niet van de bal te krijgen. Hij vecht voor elke centimeter op het veld.

En dan hebben we op de back positie onze rustige speler; Serano. Hij doet me denken aan Frank de Boer. Die balaannames, die rust, dat overzicht en uiteindelijk die belangrijke pass naar voren. Top!!

Als spil tussen middenveld en aanval staat Wesley Sneijder (lees; Pim). Wesley is dan wel een stukje kleiner dan Pim. Maar uiteindelijk het balgevoel bij een balaanname is hetzelfde. En dan hebben ze ook nog een zeer goed en hard schot in de benen. Hiermee kunnen wedstrijden worden beslist of opengebroken worden.

Dan hebben we in de spits onze topper Niek. Hij is een type Dylan Vente / Andres Oper (wie kent ze niet). Altijd voor de goal te vinden. En dan ook altijd goed om een doelpuntje mee te pikken. Daarnaast in het bezit van een uitstekend schot waar veel keepers het nakijken bij hebben.

Er ontbreekt er nog 1. Dani…. tja….ik kan maar aan 1 iemand denken… Dennis Bergkamp…. Wat een techniek heeft Dani. Een balcontrole. Acties waarmee hij de tegenstanders het bos in stuurt. En dan nog de rust bewaren om beheerst af te ronden op doel.

Laten we dan ook niet vergeten dat Louis van Gaal (lees: Tom) in het begin van het seizoen de handschoen heeft opgepakt en voor deze groep is gaan staan. Complimenten.

Mannen ik verheug me al op de komende weken.

Extra:

Dit schitterende verslag is gemaakt door Ben Hofman, ook trainer bij dit team.

En aan Louis van Gaal (lees: Tom) gevraagd naar een typetje voor Ben leverde het volgende op:

Onze generaal Rinus Michels (lees: Ben) heeft met tactische aanvallende spelstijl vorm gegeven aan dit team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*