Zaterdag 07-10-2023            Wedstrijdverslag RKTSV JO10-1 en uitslag RKTSV JO10-2

Hi allen,

Dit weekend was de laatste ronde van fase 1 voor onze geweldige jongens en meisjes van JO10. Dit betekent dat we nu een aantal weken geen wedstrijden hebben en dat de KNVB deze periode gebruikt voor een herindeling voor fase 2 van ons team op basis van de gerealiseerde uitslagen.

Wederom kunnen we met z’n allen trots zijn op ons team:

– Team 1: FC Kerkrade West JO10-2 – RKTSV JO10-1JM -> 3 – 9

– Team 2: RKTSV JO10-2 – Daalhof JO10-3 -> 22 – 6

Ik heb gelukkig ook de prestatie van Team 2 persoonlijk kunnen meemaken waar ik me ontzettend op verheugde. Dit plezier is me helaas niet elke week gegund en tja, we kunnen niet bij 2 wedstrijden tegelijk aanwezig zijn.

Team 1 mocht om 8.30 uur aantreden tegen een hele bekende tegenstander waar we vorig seizoen elke wedstrijd wel aan elkaar gewaagd waren. Ondanks de uitslag doet vermoeden was het spel niet het bekende spel wat we gewend zijn zeker niet afgaande op de laatste 2 wedstrijden. Het kan zijn dat het tijdstip een hele grote rol speelde, maar zeker de 1ste helft was het team nog niet helemaal wakker. Toch hebben we als staf geprobeerd om het team aan de gang te krijgen wat resulteerde in hele schorre stemmen van zowel Ralf als ondergetekende.

Doordat het team niet helemaal lekker in het spel kwam, was het rondspelen niet altijd goed en waren we te laat bij de tegenstander doordat we simpelweg alleen af aan het wachten waren. Gedurende de 1ste time-out heb ik het team “aangesproken” om even bij de les te blijven en eens goed wakker te worden. De opdracht die ik ze meegaf is vooral druk zetten en bewegen. Laat zien dat je aanwezig bent en begin met te voetballen als een team. Uiteindelijk gaat het team de rust in met een 0-2 voorsprong.

Tijdens de rustpauze nieuwe instructies meegegeven en aangegeven op welke punten we iets beter moeten voetballen.

Wat we gedurende de 2de helft zagen was een opleving van het team en uiteraard het spel. Het team toonde veerkracht en er waren mooie combinaties te zien waardoor het team er toch weer een wedstrijd van maakte en de goals weer vielen wat uiteindelijk resulteerde in een klinkende overwinning van 3 – 9 op toch wel een “gewaagde” tegenstander.

Een groot aandachtspunt voor deze wedstrijd is om actiever te zijn, druk te zetten bij balbezit van de tegenstander en positief te blijven. Ook je tegenstander blijven opzoeken en geconcentreerd blijven tot het laatste fluitsignaal

Team 2 speelde om 10.15 uur een thuiswedstrijd tegen Daalhof. Ik zag daar een wedstrijd waar het team het spelletje voetbal speelde zoals het gespeeld moet worden. Er waren supermooie combinaties te zien en het team speelde als een team die voor elkaar vocht en elkaar ook alles gunde! Geweldig om te zien.
Wat ik ook altijd blijf herhalen tijdens o.a. trainingen en wedstrijden: laat de bal het werk doen! En zoals velen van jullie hebben kunnen zien: als je dit doet in een wedstrijd, komen de doelpunten vanzelf 😊.

We waren getuige van mooie doelpunten en aantrekkelijk voetbal. Het balletje ging goed rond en het plezier was af te lezen van alle gezichten. Ik heb in ieder geval genoten van de wedstrijd en kan alleen maar mijn complimenten geven.

Doordat het goed liep is het vanzelfsprekend bij deze leeftijd dat eenieder graag ook de bal in het net wilde laten verdwijnen, hierdoor werd er vergeten dat er ook nog verdedigd moest worden. Dus een aandachtspunt voor deze wedstrijd was vooral om je aandacht niet te laten verslappen doordat het scoren zo makkelijk af ging. Blijf waakzaam en laat je tegenstander niet vrij lopen om van daaruit een tegendoelpunt te scoren. Daarnaast is het ook belangrijk om niet alleen aan aanvallen te denken, de leuke dingen van het spel, maar ook om mee te helpen met je verdediging om de tegenstander van je doel weg te houden. Dus ook aanvallers en middenvelders moeten terugzakken bij de omschakeling.

Ik ben zo apetrots op het hele team omdat ze laten zien wat ze geleerd hebben en blijven leren door de oefeningen die ze op de training voor hun kiezen krijgen. Het maakt me zo ontzettend blij dat dit ook beloond wordt in de wedstrijden waardoor we fase 1 echt zo geweldig hebben afgesloten. Daarnaast vind ik het een genot om jullie als vaste harde kern van dit team mee te mogen laten genieten van het geweldige optreden van ieder individu.

Ook nog een dankwoord aan de live verslaggever ter plekke bij beide wedstrijden, bedankt @Tim!

Ik wens jullie nog een fijne zondagavond.

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*