JO8-1 op toernooi bij de PSV-Talentendag

PSV Talentencup 2023 / Sportclub Irene

Afgelopen zondag mocht onze toekomstige JO9 afreizen naar de PSV talentencup bij Sportclub Irene.
In vroege ochtendgloren werd zondagochtend om 8 uur al verzameld op sportcomplex van RKTSV. Helaas was onze rots in de branding Bram Scholl niet van de partij.
Aangekomen bij Sportclub Irene volgde een korte briefing en gevolgd door de officiële opening van het toernooi.

Onder de naam RKTSV/DMTT mochten wij het toernooi vertegenwoordigen. De basis van het team bestaat dan ook uit vier getalenteerde spelers die hun techniek bijschaven bij de voetbalschool van DMTT. Met uitzondering van Jomar Mathieu die van nature al over schitterende toverkunsten beschikt en wonderbaarlijk nog niet gescout is door een BVO en keeper Vin Lux die over speciale keeperskwaliteiten beschikt.

De eerste wedstrijd mocht de JO9 spelen tegen FC Eindhoven. Door een snelle treffer van Skye Essers op een mooie voorzet van Milan Couvee kwam RKTSV al snel op voorsprong en daarmee was de stempel gezet voor de rest van het toernooi. Voordat we het wisten stond onze JO9 al met 4-0 voor. Helaas werd keeper Vin Lux verrast door een simpele bal die hij niet had zien aankomen. Een klein smetje op zijn fantastisch keeperwerk gedurende de hele dag. In de tweede wedstrijd wist Vin deze fout goed te maken door middels een fantastische uittrap Milan Couvee te assisteren bij een doelpunt. Beuningse Boys werd met 4-2 geklopt. Tijdens de derde poule wedstrijd overheerste het collectief en werd van voetbalschool Voetbaloa gewonnen met 4-2. Daarmee werd het harde werken van Naud Niessen en Jomar Mathieu beloond. Onze verdedigers Tahyr en Levi Hendrik hebben nauwelijks kansen weggegeven tegen deze sterke tegenstanders. De hitte had echter niet alleen impact op onze tegenstanders maar ook op ons team. Na de groepsfase was er een pauze ingelast en duurde het meer dan anderhalf uur voordat onze spelers weer mochten aantreden. Vanwege buikgriep liet Tahyr de finalewedstrijden aan zich voorbij gaan en moesten wij zonder wissel verder. In de finalepoule werd de eerste wedstrijd na talloze kansen gemiste te hebben verloren. Door de extreme hitte en het gebrek aan wissels zaten er enkele spelers erdoorheen en zo werd de eerste wedstrijd 2-1 verloren van Quick 1888. De teleurstelling was groot, want deze nederlaag was onnodig en onverdiend. Ook de tweede wedstrijd wederom tegen Voetbaloa werd ongelukkig verloren. De scherpte was er van af en te veel kansen werden verprutst. Ondanks het sterke spel van Levi en Jomar achterin waren de twee kansen die werden weggeven te veel. De laatste wedstrijd tegen gastheer Sportclub Irene werd de motor nog een keer aangezwengeld. Tahyr die na enige rust zich iets beter leek te voelen zorgde ervoor dat we nu met een wissel van start konden gaan. Dat wierp zijn vruchten af. De thuisclub werd met 4-0 verpulverd en zo werd het toernooi toch nog positief afgesloten. Uiteindelijk moest onze JO9 tevreden zijn met slechts een derde plaats, maar dat mocht de pret niet drukken, want het team heeft zijn huid duur verkocht. Bijzonder trots zijn wij als trainers op ons getalenteerde team. En wat stonden we er letterlijk en figuurlijk goed erop dankzij de poloshirts die wij speciaal voor deze gelegenheid mochten lenen.

Voor vlnr:  Skye, Vin, Naud. Midden: Levi, Jomar, Tahyr, Milan. Achter: Maurice, Tim Daniel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*