Wedstrijdverslag RKTSV JO9-1 zaterdag 27-05-2023

Zaterdag 27-05-2023            SV Geuldal JO9-1 – RKTSV JO9-1                      8 – 4

Hi allen,

En dat was dan de allerlaatste wedstrijd van het geweldige seizoen een uitwedstrijd tegen het team van SV Geuldal.

Het lijkt erop alsof ons team de laatste paar wedstrijden een beetje hunkert naar het einde van het seizoen. Ook de eerste helft van de wedstrijd tegen Geuldal was niet het spel zoals ik het normaal gewend ben. Het leek een beetje op het voetbal van het eerste uur en we sluiten de eerste helft dan ook af met een 6-2 achterstand!

Zoals ik vorige week al heb geschreven, worden de tegenstanders na elke fase steeds sterker en sterker. Ook bleek dat nu weer in de wedstrijd tegen SV Geuldal, hoewel wij natuurlijk in staat zijn om hetzelfde spel te spelen, bleek dat helaas niet de eerste helft.

Het fluitsignaal voor de rustpauze was dan ook een aangename en zeer zeker nodig. Nu is het tijd voor de trainer/coach, aka ondergetekende, om het team toe te spreken en ze klaar te stomen voor een serieuze comeback gedurende de 2de helft. Wat kunnen ze beter doen:

– Niet enkel naar de bal kijken;

– Let op de tegenstander waarbij ik refereerde aan de training: bij je buddy (tegenstander) blijven en deze niet meer uit je oog verliezen;

– Gebruik de ruimte van het gehele speelveld;

– Kies een hoek uit bij een kans en schiet niet recht op de keeper af;

– Voetbal zonder bal en laat de tegenstander niet voetballen;

– Bij de omschakeling naar de aanval toe: neem de bal aan en zoek je medespeler en KAATS de bal in de voeten;

– Neem de tijd en laat de bal het werk doen: van achteren naar het midden en kaats de bal naar de aanvaller(s)..

En daar ging het team weer met volle moed de 2de helft in en warempel we scoren binnen enkele minuten 2 goals achter elkaar!!! BAMMMM…. we staan nog maar 2 doelpunten achter, en zoals ik al wist, laten ze zien waar ze toe in staat zijn. Wat een geweldig team is dit ook! En dat na slechts een paar maanden, echt toppertjes zijn het.

Ik zie ook meteen (een beetje) paniek bij de tegenstander, want ons team laat weer eens zien waar het toe in staat is!! Naast de comeback zijn de goals ook nog eens doelpunten zo uit het boekje. Helaas duurde de wedstrijd toch iets te lang en verliezen we enigszins onze concentratie waardoor we alsnog 2 tegendoelpunten krijgen.

Ik zie deze wedstrijd alweer als een voorbeeld dat dit team gegroeid is om met een achterstand om te gaan en hun blikken weer positief te stemmen. Dit resulteerde in een kwartier om van te genieten, en zoals ik altijd zeg: verliezen is helemaal niet erg, als er maar goed gevoetbald wordt.

Er staat ons nog maar enkele weken trainingen wachten en een afsluiting bij RKTSV. Uiteraard zal ik de 11 spelers eerst nog trakteren op McDonalds om het seizoen iig vanuit mijn perspectief tot een succesvol einde te brengen.

Ik wil in ieder geval jullie allemaal bedanken voor het warme welkom tijdens mijn eerste seizoen met jullie kanjers en ook voor alle hulp tijdens de thuiswedstrijden alsmede het supporteren van het team gedurende alle wedstrijden, een diepe buiging van mij naar jullie toe , BEDANKT!

Teven wil ik ook Herman bedanken voor zijn inzet gedurende alle thuiswedstrijden alsmede alle trainingsdagen, met zoveel overtuiging en plezier als vrijwilliger stond je afgelopen seizoen klaar, bedankt Herman namens ons allen!