Wedstrijdverslag RKTSV JO9-1 zaterdag 20 mei

Zaterdag 20-05-2023            SJO Krijtland JO9-1 – RKTSV JO9-1              4 – 2

 

Hi allen,

Zaterdag 20 mei ca 11.15 uur: SJO Krijtland vs RKTSV eindstand 4 – 2. De eindstand gaf over de hele wedstrijd bekeken en zeker na de 1ste helft niet weer zoals velen van ons het hebben ervaren. Wat ik gezien had, is dat deze wedstrijd zeker in het teken stond van vele kansen creëren en krijgen met geregeld toch wat mooie combinaties door de verdediging van Krijtland heen. De keeper van de tegenstander stond dit keer veel te veel in de weg . Zoveel kansen maar helaas op het einde maar 2 doelpunten van ons op het scorebord, echt jammer!!

Ik weet zeker dat als de kansen erin waren gegaan, de wedstrijd een heel ander verloop had gekregen. Net als verliezen is het niet scoren een onderdeel van het voetbalspel.

Wat ik mooi vond aan de jongens en het meisje, is dat ze toch hun best blijven doen om de wedstrijd te kantelen. Dat zag ik gisteren alweer gebeuren. Na een peptalk in de rust, gingen ze weer het veld op om meteen de actie op te zoeken. Ik geef ze hier een hele dikke pluim voor echt een genot en ja dit heb ik al vaker gezegd maar ik blijf het herhalen.

Vergeet niet dat ze echt nog piepjong zijn en daarnaast speelt het aantal spelers ook een hele grote rol (nu nog 11 spelers en hoogstwaarschijnlijk 13).

Toch is het bewonderenswaardig om te zien hoe goed ze zich kunnen aanpassen aan de teamwissel na elke 10 minuten. Ik vind het in ieder geval een enorme prestatie want ideaal is het niet!!

Ik kan me herinneren uit mijn eigen tijd als pupil dat het er destijds heel anders aan toe ging en dat het moderne voetbal een enorme sprong voorwaarts is wat zich ook vertaald in de geweldige prestaties van dit jonge team.

Ook is het normaal dat er na elke fase opnieuw naar alle uitslagen gekeken wordt van de voorgaande fase(s) en de teams door de voetbalbond opnieuw ingedeeld worden om zoveel mogelijk in een evenwichtige fase te spelen wat zich uit in steeds “sterkere” tegenstanders.

Ik zie dit alleen maar als positief omdat het team hier het meeste van leert en dit voor mij als trainer/coach alleen maar leuker en ook “moeilijker” maakt om de juiste leerstof te bedenken voor de eerstvolgende training.

Ook uit deze wedstrijd heb ik veel gezien waar ik samen met team aan kan en zal werken de komende tijd en in het nieuwe seizoen:

– Afwerken op goal met enige druk;

– Voetballen zonder bal;

– Niet alleen oog hebben voor de bal;

– Nog meer positiespel en verdedigen in de omschakeling….

Het was voor mij in ieder geval in deze kort tijd van enkele maanden, een GEWELDIG seizoen geweest. Ik heb echt genoten van dit geweldige team de afgelopen maanden. Ik ben echt echt echt heel erg trots op het team!!!

Voor ons staat er nog 1 wedstrijd te wachten die meteen het seizoen zal afsluiten, er is een verzoek ingediend om de wedstrijd op zaterdag 27 mei te spelen.

Zoals beloofd wil ik alle 11 spelers trakteren op McDonalds en ik zou dit graag willen doen op woensdag 14 juni.

Ik hoop dat jullie dan ook allemaal kunnen en zo niet zullen we een andere datum prikken.

Voor nu een iets korter verslag dan normaal.

Ik wens jullie allemaal nog een fijne zondagavond.

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*