Wedstrijdverslag RKTSV JO9-1 zaterdag 22 april

Hoi allen,

Nog een “laatste” wedstrijd precies voor de deur van de meivakantie voor ons team die gespeeld wordt tegen een, althans voor mij, nieuwe tegenstander SJO Heuvelland.

Ik zal het verslag bewust even beginnen na de 1ste helft omdat tijdens de 2de helft het meeste te vertellen is aangaande ons team. Tijdens de rust heb ik het team nog even toegesproken aangezien ze de 2de helft moeten gaan beginnen met een achterstand van 3-0.

Ik heb het team de boodschap meegegeven dat ik 100% weet dat ze in staat zijn om deze achterstand om te buigen. Het team heeft al verschillende keren laten zien dat ze veerkracht hebben om terug te komen in de wedstijd.

Wat er tijdens de 1ste helft gebeurde, moeten ze achter zich laten en vooruit kijken naar hetgeen waar ze goed in zijn. Als team het “gevecht” aangaan om zo snel mogelijk weer terug in hun vertrouwde spel te komen.

Gezien het resultaat van de 1ste helft was de grootste boodschap dat men niet alleen oog moet hebben voor de bal maar vooral voor de (vrijstaande) tegenstander. Ik zag meteen na enkele minuten in de 2de helft dat deze boodschap heel goed was aangekomen. Er vielen heel snel 2 goals waardoor het team weer helemaal terug in de wedstrijd was! Zo mooi was ook om de enorme blijdschap te zien in eenieders ogen .

En laten we heel eerlijk zijn, daar is het als ouder, fan, leider, trainer & coach toch zeker om te doen! Het plezier in het spel ongeacht de stand. Dat is iets waar ik als trainer/coach van een pupillen team voor sta en het zeker voor doe. Ik kan alleen maar TROTS op dit team blijven zijn.

En als kers op de taart wil ik zeker de manier beschrijven waardoor de goals tot stand zijn gekomen. Echte goals uit het boekje en uit de lessen van de trainingen. Combinaties om van te smullen.

Het team heeft zich gewoon door de linies heen gesneden met simpel maar effectief voetbal zoals ik dat zo graag zie: DE BAL HET WERK LATEN DOEN.

Helaas konden we de wedstrijd niet meer naar ons toe laten kantelen waardoor we de wedstrijd aan de tegenstander moesten laten! Ik zeg maar altijd: we leren hier alleen maar van en zullen steeds sterker en beter worden hierdoor.

Mijn wekelijkse woorden blijven onderschrijven dat het best bijzonder is wat het team in zeer korte tijd, lees van September 2022 t/m April 2023, laat zien!!!! In 2 woorden: PETJE AF!

Dit keer wil ik ook iets kwijt op de manier hoe ik wekelijks blij en trots langs de lijn sta. Zoals jullie allemaal zeker hebben gemerkt, ben ik best aanwezig op het veld. Ik wilde toch even “kwijt” dat dit uiteraard komt door mijn gedrevenheid en plezier om dit team voetballen te leren. Dit gaat gepaard met een portie flinke emotie qua stemgeluid van mijn kant. Zie dit als een teken van aanmoedigen en helpen van het team om ze de juiste richting op te sturen .

We hebben nog maar een paar wedstrijden te gaan en dan zal dit seizoen eindigen en zal de zomerstop zijn intrede doen.

Ik zal nog een datum in de groepsapp zetten wanneer ik de 11 KAMPIOENEN al trakteren op McDonalds…

Voor diegenen die op vakantie gaan/zijn: een hele fijne vakantie en tot over 2 weken.

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*