Wedstrijdverslag JO9-1 zaterdag 04-03-2023

04-03-2023                 WDZ JO9-1 – RKTSV JO9-1           7 – 1

 

Hi allen,

Zaterdagochtend 9.30 uur was de aftrap van onze laatste wedstrijd van fase 3 tegen het team van WDZ. Een nieuwe tegenstander voor ons team dit seizoen. Het voetbalspelletje kent 2 eindes: 1 team wint en 1 team verliest of het blijft een gelijkspel.

Ons team behoort de laatste 2 wedstrijden tot het verliezende team. Bottom line is dat elke situatie goed is voor de ontwikkeling van het teamspel maar ook voor de groei van iedere speler als individu:

  1. Als je wint, weet je wat je in ieder geval goed kan;
  2. Als je verliest, weet je waar je iets aan moet sleutelen;
  3. Als je gelijk speelt, heb je net dat beetje extra gemist om de wedstrijd over de streep te trekken.

Ons team is de laatste 2 wedstrijden een beetje iets te traag gestart om weer even op gang te komen. Dit was goed te zien in het spel. We waren net iets te laat bij de tegenstander of waren net iets te veel flow in de aanval.

Het resultaat voor de eerste helft was een achterstand van 3 tegengoals. Ik vertel het team altijd dat het altijd belangrijk is om ook zonder bal te voetballen. Het voetbalspel is een spelletje van balbezit maar ook van balbezit van de tegenstander.

De kunst hiervan is om als team te proberen het spel van de tegenstander te storen om zo snel mogelijk weer de bal te veroveren om zo weer zelf de leiding in het spel te nemen.

Tijdens de pauze heb ik het team uitgelegd waar de “pijn” zat en wat ze hieraan kunnen doen. Het blijft uiteraard een TEAM sport en samen, met hulp van de trainer/coach en jullie als enthousiaste fans en ouders, proberen we spel weer zo om te buigen zoals we ook gewend zijn om te spelen. Dat is ook de kracht van het team die ze wekelijks laten zien: de veerkracht en vermogen om om te schakelen.

Het spel na de rustpauze wordt meteen beloond met een goal. Het team heeft weer een start gemaakt om het spel om te kantelen en de kopjes staan weer vooruit.

Helaas gooit een tegendoelpunt roet in het eten en ondanks het harde knokken van het hele team, wordt de wedstrijd toch helaas verloren.

De vorige wedstrijd was het de veerkracht die mij enorm trots heeft gemaakt en afgelopen zaterdag was het de manier hoe alle jonge spelertjes allemaal om zijn gegaan met de informatie die ze van mij tijdens de rustpauze hebben verwerkt en toegepast gedurende de 2de helft!

In 1 woord: GEWELDIG!!!!!!!

Dít team geeft me zoveel plezier en energie waar ik graag nog lang van deel uit hoop te maken!

Dan wil ik ook nog het einde van fase 3 iemand specifiek benoemen die dit zeer zeker zal lezen aangezien deze persoon ook in deze WhatsApp groep zit te weten onze jeugd coördinator Herman Brouwer.

Ik heb bij 2 voetbalclubs als trainer/coach te maken gehad met een jeugd elftal en ik heb nog nooit zo’n toegewijde coördinator gezien die zoveel energie, tijd en plezier in zijn vrijwillige taken steekt voor de jeugd van RKTSV.

Het is zo geweldig om te zien hoeveel hij doet:

– Zorgen dat de jeugd goed verzorgd wordt;

– Zorgen voor het materiaal tijdens trainingen en wedstrijden;

– Zet de velden uit voor de pupillen tijdens thuiswedstrijden;

– Zorgt voor de communicatie naar de KNVB en tegenstanders;

– Is altijd aanwezig op de trainingsdagen en wedstrijddagen

– Etc etc teveel om op te noemen.

Herman bedankt voor alles wat je voor mijn team maar eigenlijk voor alle teams van RKTSV doet!!! Echt super!!!

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*