Wedstrijdverslag JO9-1 zaterdag 04-02-2023

04-02-2023                 Laura/Hopel Comb JO9-1 – RKTSV JO9-1             1 – 15

Goede avond allen,

Een aantal maanden geleden (ca September 2022) stond ik voor de eerste keer voor een groep van jonge voetballers, 10 jongens en 1 meisje na 10 jaar lang alleen maar meisjes/dames te hebben getraind & gecoacht. Vandaag 5 maanden verder heeft deze jonge groep een trainer trotser gemaakt dan dat hij al was!!! Een super groot applaus na de wedstrijd van vandaag was meer dan verdiend van ons allemaal.

Het optreden van vandaag was er eentje uit het boekje, in 1 woord GEWELDIG! Het was voor ons een bekende tegenstander uit fase 1. Die wedstrijd ging exact gelijk op qua spel en uitslag. Maar vandaag tapten we uit een ander vaatje waar je U tegen zegt met als gevolg het volgende resultaat:

Zaterdag 12 november 2022 : RKTSV JO9 – LHC JO9 uitslag 5 -5

Zaterdag 4 februari 2023 : LHC JO9 – RKTSV JO9 uitslag 1-15

Moraal van bovenstaande is wederom de groei wat we wekelijks mogen aanschouwen aangemoedigd door weer een super grote opkomst van jullie allemaal! Chapeaux!!

We waren vandaag getuige van een voetbalspel gebaseerd op oefeningen die de afgelopen maanden & weken gegeven zijn tijdens de trainingen. Wat ik zag, was een TEAM dat de bal het werk liet doen. Passen die aankwamen, vrijlopen, ruimte gebruiken, verdedigen, aanvallen, druk zetten, druk zetten bij de omschakeling en positie houden, voor elkaar werken en niet te vergeten scoren. Met maar liefst 14 doelpunten verschil. Uiteraard is de uitslag bij onze pupillen niet de drijfveer, de drijfveer is het plezier in het spel en wat waren al die ogen aan het glunderen van plezier.

Ik kan niet uitleggen met hoeveel trots ik vandaag langs de kant heb gestaan. Uiteraard zo gedreven als ik altijd ben, ben ik en zeker jullie getrakteerd op een lesje voetballen.

Het begon in het begin redelijk gelijk op, maar na enkele minuten was het gewoonweg 1 richtingsverkeer en wel op zoek naar het doel van de tegenstander. Tijdens de rust stond het team al op een verdiende ruime voorsprong van 1-6 (als ik met niet vergis)! En het mooie wat ik ook daarin zag, is dat iedereen elkaar een bal gunde. De bal om proberen van achteren naar voren te komen. Via de verdediging naar het middenveld en van daaruit naar de aanvallers. Zelfs zag ik enkele mooie steekpassen tussendoor die resulteerden in een doelpunt….

Zoals jullie merken, kan ik door blijven “schrijven” en strooien met lovende woorden. Ik ben in ieder geval blij dat ik het team iets moois en leuks kan meegeven! Laten we in ieder geval deze vorm doorpakken naar de volgende wedstrijd.

Ik wens eenieder een heel fijn weekend.

Gr.

Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*