Wedstrijdverslag JO9-1 zaterdag 03-12-2022

Hi allen,

Hierbij weer een korte samenvatting van de wedstrijd van vandaag. We stonden tegenover het team van Bekkerveld.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op en was het even aftasten waar we de mogelijkheid konden vinden om een succes te boeken. Het duurde niet heel lang voordat we onze eerste goal scoorden! Het plezier in het gehele team bij het scoren blijft altijd een leuk aanzicht om te zien en om blije gezichten te toveren. Zowel bij mij als trainer maar zeker ook bij de toeschouwers en dus jullie als ouders .

Wat een genot is het ook om te zien dat iedereen toch iets opsteekt van de “lessen” die ze krijgen tijdens de trainingen. Ik besteed altijd veel aandacht aan de basis beginselen van het spelletje dat voetbal heet. Bal aannemen, goed passen en proberen te bal daar te krijgen waar je hem wilt hebben. Bij je medespeler en uiteindelijk nog beter in het doel van de tegenstander.

Wat ik vandaag zag, was een uitwerking van hetgeen waarop getraind is! Ik kan iet anders zeggen dan: Chapeau!!!!!!

Het team beloonde zich hiermee zelf op een welverdiende voorsprong waarmee we naar binnen gingen om van de ranja te genieten.

Hier en daar kleine aanwijzingen van de trainer gingen we voorbereid naar buiten voor de 2de helft. En eerlijk is eerlijk de tegenstander kwam bijna niet meer aan te pas, dit resulteerde in een ongelooflijke eindstand van 12 goals voor en maar 3 tegen.

Wat mij vandaag is bijgebleven is vooral, waar hun trainer en dus ondergetekende op “hamert” blijf rustig aan de bal en kijk goed! Haal diep adem en schiet dan, en tada de goals vallen! En dan iets waar wij de laatste paar trainingen ook op trainen en wel het passen en schieten met links oftewel het “slechte” been. Ook hierbij werden we allemaal getrakteerd met een goal die met een linkerbeen werd gescoord, in 1 woord GEWELDIG.

We staan nu met nog 1 wedstrijd te gaan op een geweldige statistiek. Ik zal deze na onze laatste wedstrijd van volgende week met jullie allemaal delen.

Dan iets waar je normaal mee begint als je nieuw bent bij een club en vooral een team, een voorstelling van de nieuwe trainer! Ik heb dit bewust even gelaten en zal dit moment nu even nemen: Wie is Dave?

Nou Dave is een kleine “jonge” man (ja Ralf deze “jonge” man wordt binnenkort 52 jaar jong) die tot vorig seizoen ca. 10 jaar lang een meisjeselftal (begonnen als MCXX) heeft getraind, gecoached en heeft geleid totdat ze uiteindelijk zijn doorgegroeid tot Vrouwen 2. Dit was bij een club in Merkelbeek wat verschillende namen heeft gehad in de afgelopen jaren maar wat nu de naam draagt van Woander Forest.

Ik ben hier terecht gekomen aangezien ik zelf in Merkelbeek heb gewoond en mijn dochter daar wilde voetballen. Mijn dochter is al jaren geleden gestopt, echter vind ik het spelletje te leuk om er ook mee te stoppen. Dus ben ik hiermee doorgegaan tot vorig seizoen. De bedoeling was echter om een jaartje rust te nemen, want naast mijn drukke baan was het toch 3 dagen in de week druk bezig zijn met alleen voetbal en de puberende dames. Je kunt je dan misschien wel voorstellen dat ik na 10 jaar er wel een beetje klaar mee was.

Ik heb echter iemand in de familie beloofd om, als de mogelijkheid zich voordoet, trainer van hem te worden. En dit geschiede vanaf dit seizoen, dus daaag jaartje rust.

Toch kan ik stellen dat ik, sinds het begin van enkele maanden geleden, zoveel plezier met dit team en club heb dat ik blij ben dat ik er ben!!

Nou ik denk dat ik nu wel genoeg heb verteld dus rest me nog 2 dingen te vertellen:

  1. A.s. Maandag is er geen training;
  2. A.s. woensdag traint het team mee met Maurice en/of Tim aangezien ik dan in Amsterdam blijf.

Mochten er nog vragen zijn dan weten jullie me te vinden .

Groetjes,

Dave

P.s. deze trainer vindt het overigens geweldig dat er heel veel supporters aanwezig zijn tijdens de wedstrijden dus ook een chapeau voor jullie!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*