RKTSV JO8-1 wint 2 toernooien in 2 dagen.

Voortvarende seizoenstart JO8-1

De JO8-1 heeft de verwachting voor komend seizoen 2022-2023 flink opgeschroefd.

Na een warme zomer, een schoenmaat meer, enkele centimeters groter en een enkeling een kilo te veel erbij mocht de JO8 zonder te trainen bij het jeugdtoernooi RKHBS op zaterdag 3 september het seizoen aftrappen.

Met de mededeling dat vanaf dit seizoen verplicht douchen is, was de spanning te snijden.

Deze spanning werd al snel van zich afgeworpen. Skye Essers (direct vanuit Mallorca ingevlogen) was vanaf het begin scherp en trefzeker. FC landgraaf JO8 1 werd met 4-0 verslagen. Ook Bekkerveld JO8-1 werd met 7-0 van de mat geveegd door onder andere doelpunten van Milan Couvée, Jomar, Levi Hendriks waarna RKHBS JO8-1 aan de beurt was.

De concentratie liet enigszins na en zowaar werd een tegendoelpunt geïncasseerd. Tot dat moment had doelman Vin Lux het hele toernooi nog geen bal op doel gehad. Helaas kon onze doelman hier weinig aan doen.

Het team heeft zich het tegendoelpunt aangerekend zodat tegen Hellas JO8-1 weer de 0 werd gehouden. Hellas werd verslagen met 5-0. De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen RKHBS JO8-2. Al snel stond RKTSV met 15-0 voor. Zelfs stofzuiger Naud Niessen en verdedigers Bram Scholl en Tahyr deden een duit in het zakje en maakten een doelpunt. Echter in de laatste minuten werd het nog spannend. Met twee ‘opzettelijke’ tegendoelpunten leek RKTSV de voorsprong nog weg te geven, gelukkig maakte de scheids een einde aan de wedstrijd. Ongeslagen werd RKTSV de winnaar van het toernooi. Trots mochten onze spelers een medaille en beker in ontvangst nemen.

Vanwege de tegendoelpunten heeft trainer Maurice enkele spelers straf gegeven. Deze spelers mochten een behoorlijke afstand fietsen met enkele hoogtemeters en de trappen bij Snowworld lopen. De volgende dag (zondag 4 september) werd derhalve met beide benen op de grond afgereisd naar Ulestraten. Een enkeling had zelfs nog een ochtend training van DMTT in de benen.

In de eerste wedstrijd van het toernooi werd VV Eijsden JO8-1 met 6-0 van de mat gespeeld. Aangezien het toernooi pas ‘s middags werd gespeeld was zelfs Milan Couvée uitgeslapen en vanaf de start alert. De tweede wedstrijd werd gewonnen met 5-0 van RKUVC JO8-1. De laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Geleen Zuid JO8-1 was een krachtmeting. RKSTV scoorde 1 minuut voor tijd, maar Geleen Zuid kwam in de laatste slotseconde nog op 1-1. Hoewel RKTSV het betere spel had en de meeste kansen, werd het een remise, maar voelde als verlies. Voor de eerste keer in dit weekend moest keeper Vin Lux een enkele keer in actie komen.

Aangezien Geleen Zuid een beter doelsaldo had werden onze talenten teleurstellend tweede in de groepsfase en mochten tegen de nummer een van de andere poule aantreden. Deze halve finale werd, door het sterke spel van Naud en Tahyr, met 6-0 gewonnen van RVU JO8-1. Ook angstgegner Geleen Zuid won de halve finale waardoor de twee ploegen weer tegenover elkaar stonden. Trainer Tim moest van spanning nog snel naar de WC. Trainer Daniel wilde de spanning nog wat opvoeren en gooide in de warming up de bal tegen de neus van keeper Vin. Vin had een bloedneus. Gelukkig schoot de EHBO snel te hulp en werd met 2 minuten vertraging de wedstrijd gespeeld. De beide toernooien zaten nu in de benen. Echter een mooie uittrap van Vin kwam bij Milan in de voeten en maakte de 1-0. Geleen Zuid kwam door een persoonlijke fout op 1-1. Een samenspel tussen Skye en Milan, zorgde dat Skye de 2-1 maakte. De winst leek binnen. Desondanks vond Bram het niet spannend genoeg en wilde ook scoren, dus dacht de bal in drievoud over Vin heen te koppen. Skye was het er niet mee eens en wilde er een einde aanmaken en strafte derhalve twee fouten van Geleen Zuid af en zo werd deze wedstrijd met 4-2 gewonnen.

Wederom mocht ons team de beker in ontvangst nemen en daar waar een enkele speler nog de dag van te voren met de zwembroek onder de douche stond, werden er vandaag al buikschuivers onder de douche gemaakt.

Met ongeveer 70 doelpunten voor lijkt het spitsen duo Skye en Milan op scherp te staan en met slechts 4 onbewuste doelpunten tegen ziet de verdediging bestaande uit Tahyr, Levi, Bram en keeper Vin zeer solide uit. Terwijl de motor draaiende wordt gehouden door Naud en Jomar. Met veel vertrouwen kijken wij de seizoenstart volgende week tegenmoet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*