Wedstrijdverslag JO12-1 zaterdag 16 oktober 2021

Zaterdag 16 oktober 2021:     SJO ESB’19 JO12-2 – RKTSV JO12-1 (G)              2 – 4

Vandaag gingen onze mannen en vrouwen met ietwat knikkende knieën op bezoek bij koploper SJO ESB’19 JO12-2 die op dat moment ongeslagen bovenaan staan. Na een flinke peptalk in de kleedkamer gingen ze onder aanvoering van aanvoerder Zeph het veld op. Ditmaal op echt gras en heel erg nat door de koude nacht. Vanaf het eerste fluitsignaal klapten ze er meteen bovenop. Geen angst meer en vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. Nadat de bal heroverd was op het middenveld kwamen we al vroeg op een 1-0 voorsprong door een heerlijke solo van Guus. Maar dat was nog niet genoeg voor ons. Door de tegenstander continu goed vast te zetten kwamen er van hun kant al snel de eerste foutjes. Na een lekker één tweetje tussen Roel en Ryan maakte Roel zelf de 2-0. Zelf opzetten en dan zelf afronden, pure klasse. Na een kleine onoplettendheid wist de tegenstander toch door onze ijzersterke verdediging te breken en kwamen zelfs terug in de wedstrijd 1-2. Na enig aandringen kwamen ze toch tot de conclusie dat ons blok achterin Afranie, Ken en Teun vrijwel niet te passeren was en gingen we de rust in met deze tussenstand. Na een lekker bekertje ranja kwamen we al snel op een 3-1 voorsprong door een mooie combinatie van Keano en Guus waardoor Guus zelf fraai kon afronden. Met in gedachte dat de 3 punten al binnen waren werden we van onze kant uit een beetje slordig en onze doelman Daan kreeg het iets drukker en na een paar mooie reddingen kon de 2-3 toch niet voorkomen worden. Na het laatste coachmoment was iedereen vastbesloten de punten mee terug te nemen naar Kerkrade. Alle zeilen werden bijgezet waarna Bibi en Davinya achterin ervoor zorgden dat niemand meer het strafschopgebied binnenkwam. En het werd zelfs nog 2-4: na een heerlijke steekpass dwars door het middenveld heen van de tegenstander maakte aanvoerder Zeph zijn rol als leider waar met een geweldige persoonlijke actie en fraai af te ronden waardoor de tegenpartij echt door de hoeven zakten.

Het was een geweldige teamprestatie vandaag met heel erg goed samenspel en heel veel werklust met en voor elkaar. Laten we deze lijn doorzetten dan kunnen we nog mooie dingen laten zien op het veld. We zijn heel erg trots op deze overwinning. Helemaal zelf afgedwongen door zelf het spel te maken en vooral te blijven werken en voetballen. Fijn weekend allemaal.

Trainer Danny Scheilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*