Zaterdag 28-09-2024 FC Landgraaf JO11-1 – RKTSV JO11-1 (M) 3 – 1

Goede avond allen,

Het is nog steeds donderdag dus ik ben nog op tijd ☺️. Afgelopen zaterdag heeft het team hun voorlaatste wedstrijd van fase 1 gespeeld. Een uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie FC Landgraaf.

Vooraf tijdens de bekende wedstrijdbespreking al aangegeven dat de tegenstander van een ander kaliber zal zijn dan de afgelopen 2 wedstrijden. Ik hoopte in ieder geval dat deze opmerking geen invloed zou hebben op het spel.

– FC Landgraaf JO11-1 – RKTSV JO11-1JM: 3 – 1

Zaterdag 28 september

Dit keer moest het team iets vroeger aantreden dan het gewend was. Klaar voor de strijd om de succesvolle reeks door te trekken. Helaas was het vrij snel duidelijk dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Ondanks de voorsprong moest het team hard vechten om het hoofd boven water te houden.

Uiteraard blijven wij als trainers/coaches en jullie als supporters altijd pal achter het team staan en dat zal ook nooit veranderen. Eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen dat het spel niet optimaal was om me heel zachtjes uit te drukken. We missen duidelijk scherpte, concentratie, gedrevenheid en de wil om er iets tegen te doen.

Dit was weer een voorbeeld van zo’n wedstrijd, en daar hebben we al een paar eerder van gehad, waar het team niet helemaal zichzelf was. En uiteraard blijven die dagen zo af en toe terugkomen wat zeker geen probleem is. Het belangrijkste is dat we hier lering uit trekken.

Als jullie in al mijn verslagen goed gelezen hebben, gebruik ik vaak het woord “we”. Voetbal is een teamsport en daar horen de trainers, coaches, assistenten en zeker ook jullie als ouders & supporters ook bij. Dus we spelen het voetbalspelletje als team met z’n allen. Het team, wij als staf en zeker ook jullie. Zonder jullie ondersteuning, denk aan brengen en halen, het aanmoedigen (in weer en wind) en de peptalks die jullie vaker moeten voeren was dit allemaal niet mogelijk!

We gaan met een kleine achterstand (2-1) de rustpauze in. Tijden de rustpauze hebben we de mindere punten van het spelletje aangestipt en aanwijzingen gegeven wat het team hiermee moest doen. Ook aangegeven dat alles nog mogelijk was en dat ze de kopjes niet moeten laten hangen.

Met frisse moed gaan we weer het veld op en beginnen we aan het slotakkoord. Het spel wil ook in de 2de helft niet echt op gang komen en we moeten dan ook nog een tegendoelpunt incasseren wat de eindstand brengt op een 3-1 nederlaag.

Ik zeg altijd dat verliezen helemaal niet erg is als er maar goed gevoetbald wordt. Helaas was deze wedstrijd eentje om achter ons te laten en ons te concentreren op de laatste wedstrijd van de eerste fase. Zoals gewoonlijk hebben we vooraf aan de training van afgelopen maandag even stil gestaan bij de wedstrijd tegen FC Landgraaf en heb ik eerlijk aangegeven wat het team heeft nagelaten te doen namelijk: Zichzelf blijven, spel blijven spelen zoals ze gewend zijn en zich niks aan te trekken van de kracht van de tegenstander of op welke plek de tegenstander staat in de competitie. Gelukkig was het team ook zelf bewust van de geleverde prestatie en dat maakt mij in ieder geval gelukkig. Als het team het zelf kan inzien, dan zit het wel goed. We blijven hoe dan ook onwijs TROTS op dit team!!!

Nog 1 wedstrijd te gaan tegen LHC. Deze zal voor 90% zekerheid gespeeld worden op een andere dag dan de zaterdag en wel op woensdag 9 oktober om 18.30 uur. Dit op verzoek van LHC zelf. Mocht hier nog iets in wijzigen, dan laat ik dat uiteraard meteen weten.

Ik wens jullie allen nog een fijne voortzetting van deze avond!

Groetjes,

Dave

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*