Zaterdag 28 september 2024: WDZ JO8-2 – RKTSV JO8-2 (M) 10 – 4

Een gehavende JO8-2 van RKTSV trad zaterdagochtend 28 september aan in Bocholtz voor een uitwedstrijd tegen de plaatselijke JO8-2 van WDZ. Na 2 overwinningen op rij was het vertrouwen ondanks de afwezigheid van Yisstom, Jop, Jazz en Mateo groot, zelfs mede trainer Timo was door een keelontsteking geveld.

Trainer Michel en Tim hadden dus wat wijzigingen moeten doorvoeren in de opstelling en rekening houdend dat er ook niet gewisseld kon worden.

Het resulteerde in een opstelling met zoals gewoonlijk Raff in de goal die met de week beter staat te keepen, in de verdediging Mats en Kai die de zware taak van Yisstom en Jop moeten overnemen, de motors Lois en Lars op het middenveld en de koele afmaker Ravi in de spits!

We beginnen de wedstrijd niet slecht maar hebben als snel door dat de 3e overwinning op rij lastig zal worden. Omdat WDZ ook 2 á 3 leuke voetballertjes rond heeft lopen komen ze vaak voor de goal en volgt al snel de 1 en de 2-0. Uit een tegenstoot maakt Ravi 2-1, en niet veel later de 2-2. We komen steeds wat beter in de wedstrijd, Lois en Lars werken zich uit de naad op het middenveld en Mats en Kai in de verdediging samen met Raff in de goal doen er alles aan om de bal niet in het doel te krijgen maar gaat het toch snel naar 6-2 voor WDZ, Ravi schiet nog net voor rust de “aansluitingstreffer” tegen de touwen. We gaan de kleedkamer in met 6-3.

De trainers Michel en Tim zien dat er toch kansen ontstaan en dat je met een schepje er bovenop en het vizier op scherp toch nog misschien een resultaat kunt halen.

De eerste 10 minuten van de 2e helft beginnen we sterk, iedereen heeft geluisterd en doet er een tandje bovenop, we houden stand, we vechten voor elke meter en krijgen voldoende kansen helaas hebben we steeds te veel tijd in de afronding nodig waardoor het 6-3 blijft. De laatste 10 minuten (de 4e fase) beginnen we prima maar dat waren toch 10 minuten te lang, wij beginnen de concentratie te verliezen uit positie te lopen en WDZ had nog wat over om snel een aantal doelpunten achter elkaar te maken, Mats zette met een mooi afstandsschot de 10-4 op het scorebord!

Al met al een knappe prestatie zonder wissel. Als we op volle oorlogssterkte waren geweest hadden we zeker kans gemaakt op een 3e overwinning op rij!

Gelukkig was er Lars die na de wedstrijd in het kleedlokaal weer bij iedereen een glimlach op het gezicht toverde omdat hij voor z’n verjaardag zakjes chips mocht uitdelen en zo de 10-4 deed verbleken!