Teleurstellende competitiestart eerste elftal

Het eerste elftal is in eigen huis de competitie begonnen met een 2-3 nederlaag tegen RKIVV. Waar de verwachtingen hooggespannen waren voor deze eerste wedstrijd, kon helaas hier nog niet aan worden voldaan.

De ploeg wist dat ze moest waken voor onderschatting, daar RKIVV ook een goede oefencampagne had afgewerkt. RKTSV startte vrij zwak tegen deze fysiek sterke tegenstander. Kenmerkend voor RKIVV was het druk zetten en het gevaar dat zij wisten te stichten met de lange bal in de counter. Doelman Petar Mecic wist bij de eerste kans nog goed in te grijpen, maar in de 10e minuut kwam RKIVV alsnog op voorsprong. Hierna moest RKTSV op jacht naar de gelijkmaker. In de 17e minuut scoorde rechtsbuiten Jop Geelen, op aangeven van Max Beumers, de 1-1. Buiten een lob van Wesley Schoenmaeckers vielen er in de eerste helft weinig grote kansen te noteren. Wel werd spits Danny Mommertz ondersteboven gelopen door de doelman van de RKIVV, maar de scheidsrechter besloot de bal niet op de stip te leggen.

Na de thee was RKTSV voornemens de slordigheden uit het spel te krijgen en meer strijd in de wedstrijd te leggen. Maar meteen na de hervatting scoorde RKIVV de 1-2. Ook na deze achterstand werden weinig echte kansen gecreëerd door RKTSV. Een half uur voor tijd werd een driedubbele wissel doorgevoerd: Leroy Römer, Vince Nait Oumenssour en Leroy Bemelen vervingen Danny Mommertz, Issam El Ghadouani en Max Beumers. RKTSV ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 76e minuut was het raak. Uit een voorzet van aanvoerder Jeffrey Sprenger scoorde Leroy Römer met het hoofd de verdiende gelijkmaker. Hierna hoopte de thuisploeg, ondanks de offday, toch de drie punten in Terwinselen te houden. Dit leek ook bijna te lukken toen de ingevallen Tim Kolodin op het doel af ging. Zijn schot in de korte hoek ging echter naast. Vlak voor tijd was het helaas raak aan de andere kant. Na slordig balverlies in de as schakelde RKIVV snel om en bepaalde de eindstand op 2-3.

Deze nederlaag zet het elftal met beide benen weer op de grond. De ploeg zal zich moeten herpakken, want komende zondag wacht de lastige uitwedstrijd tegen DBSV. Onze ploeg beschikt duidelijk over voldoende kwaliteit en goede intenties, maar zal uit een ander vaatje moeten tappen voor een beter resultaat in de volgende wedstrijd.