**Wedstrijdverslag: RKTSV JO-10-1 – Sittard JO-10-1: 8-4**

De zon stond hoog aan de hemel en het grasveld glansde, klaar voor de kraker tussen RKTSV JO-10-1 en Sittard JO-10-1. Al bij het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat dit geen gewone wedstrijd zou worden. RKTSV had er zin in, en Sittard wist niet wat ze overkwam.

De spitsen van RKTSV, Skye Essers en Milan Couvee, hadden hun vizier vandaag scherp afgesteld. Skye trapte de wedstrijd af met drie loepzuivere doelpunten, elk mooier dan de vorige. Milan deed daar niet voor onder en liet met drie goals zien dat hij ook een neusje voor de goal heeft. Het was alsof ze in een onderling duel verwikkeld waren om te zien wie de mooiste treffer kon maken. De bal vloog van links naar rechts, over de keeper, langs de paal, en telkens in het net.

Jomar Mathieu, de sluipschutter van het team, wist ook twee keer te scoren. Zijn eerste was een prachtig schot in de kruising, maar bij zijn tweede goal gebeurde er iets wat zelfs de scheidsrechter even in twijfel bracht. Terwijl de keeper van Sittard op de grond lag, krulde Jomar de bal fraai in het doel. Het publiek juichte, maar de scheids floot af. Goal afgekeurd! Wat een domper, maar dat deerde RKTSV niet. Ze bleven strijden.

De wedstrijd werd veiliggesteld door Naud Niessen, die met een fenomenaal afstandsschot de eindstand bepaalde op 8-4. Dit doelpunt was het sluitstuk van een wedstrijd vol passie, strijdlust en vooral mooie voetbalmomenten. Keeper Vin Lux was de rots in de branding en wist met enkele katachtige reddingen de schade te beperken. Sittard wist wel vier keer te scoren, maar dankzij het sterke verdedigingswerk van Tahyr, Sam Reijnen en Levi Hendriks bleef het daarbij. Zij vormden een muur waar zelfs de beste aanvallers van Sittard niet doorheen kwamen.

Na het laatste fluitsignaal werd het feest nog voortgezet in de kantine. Het bleef er nog lang onrustig, mede dankzij de gulle sponsoring van de broodjes frikandel door voorzitter Hanssen. Met volle buik en grote glimlach werd de overwinning gevierd, waarbij menigeen het erover eens was dat deze broodjes de perfecte afsluiting waren van een perfecte wedstrijd. De kantinebezoekers zijn het erover eens: een overwinning smaakt nog beter met een broodje frikandel in de hand!

RKTSV JO-10-1 gaat met opgeheven hoofd en een welverdiende overwinning van het veld. Een wedstrijd om in te lijsten, en de drie punten blijven terecht in eigen huis. Wat een wedstrijd!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*