Zondag 25-08-2024 JO11-Toernooi bij RKHBS 1e plaats

Goede morgen allen,

Het seizoen 2024 / 2025 is afgetrapt met de start van de reguliere trainingen en als kers op de taart ook nog met een deelname aan het RKHBS jeugdtoernooi van afgelopen zondag!

Voor het team een eerste krachtmeting als JO11 team op een half veld in een 8 tegen 8 spelvorm.

Zoals jullie ook al wisten, hebben we de laatste trainingen van het vorig seizoen vooral getraind op het spelen als JO11 op een half veld. Veel oefeningen waarbij conditie alsmede balcontrole en passen centraal stonden. De basis van het voetbalspelletje komt sowieso in elke training terug. Dit zal ook altijd zo blijven.

Een groot onderdeel van de voorbereiding was het spelen in z.g. zones. Te weten de 3 zones: verdediging, middenveld en aanval. De posities in deze zones vormen samen de linies. Ik denk dat die laatste term bij veel mensen bekend in de oren zal klinken aangezien dit vaak op de TV genoemd wordt als commentaar bij wedstrijden.

Uiteraard hebben we deze trend doorgezet naar de trainingen van dit seizoen en zal dat wederom zo blijven. Wel zullen we onderdelen toevoegen aan bovenstaande denk hierbij aan: oefenen van hoekschoppen en vrije trappen.

Zondag 25 augustus 13.30 uur, kleedlokaal RKHBS, 13 “zenuwachtige” spelers die zich klaarmaken om te gaan starten aan een reeks van 6 wedstrijden in totaal. 13 kanjers die voor het eerst gaan spelen op een half veld in een andere spelvorm. 13 toppers die vanaf nu samen in 1 team zullen spelen. 13 kampioenen die voor elkaar zullen gaan strijden en alles zullen toepassen wat ze tot nu toe geleerd hebben.

Als ik dan voor de 13 geweldenaren op mijn hurken zit, met mijn welbekende mageneetbord, geniet ik met volle teugen van al die gezichtjes.

Voordat we het veld betreden om de warming-up te gaan doen, leg ik wat dingen uit op mijn bord.

Ik leg ze uit hoe we gaan voetballen in tegenstelling tot afgelopen seizoen en dat we nu met meer mensen in het veld staan en daarom ook een ander systeem zullen hanteren. We gaan in het systeem van 1-3-2-2 voetballen en ik laat ze op het bord zien waarom. Ik laat ze zien hoe ze moeten gaan staan en hoe ze moeten gaan lopen.

Bottom line blijft staan zoals ook afgelopen seizoen keer op keer is herhaald:

– Laat de bal het werk doen;

– Voetbal ook zonder bal;

– Gebruik de vrije ruimte in het veld;

– Loop niet met 2 of meer man naar 1 tegenstander, je laat dan altijd iets achter;

– Communiceer met elkaar, laat je horen…

Na de warming-up roep ik het team bij elkaar en het is tijd om de opstelling bekend te maken. We hebben momenteel 5 wissels wat een behoorlijk aantal is, dus we zullen ons moeten aanpassen aan dit gegeven feit.

Dan is het tijd om te gaan beginnen aan onze eerste wedstrijd, een wedstrijd tegen een hele bekende tegenstander, KVC Oranje, waar we in het vorig seizoen, beide teams, het altijd moeilijk tegen hadden.

Dit bleek gedurende de wedstrijd wederom het geval en we komen dan ook helaas op een 1-0 achterstand. Met de nodige coaching langs de kant van ons, lukt het toch om de wedstrijd te kantelen en zetten we KVC in het 2de gedeelte constant onder druk. En het was niet of maar wanneer het tegendoelpunt zal gaan vallen. En yesssss daar is die!!! Ik hoorde de supporters van de tegenstander langs de kant ook zeggen, oh jee we gaan een doelpunt tegen krijgen want RKTSV is beter!

Nou als trainer/coach, en ik mag ook uit naam van Ralf en Rick spreken, kun je geen beter compliment krijgen voor alle inspanning die we al “jaren” zijn aan het leveren.

Wat mij zo ontzettend trots maakt, is het spel wat het team gedurende wedstrijd laat zien door het zone voetbal toe te passen. En warempel, we plukken de vruchten van hetgeen we ze hebben aangeleerd. Je ziet de vechtlust maar ook het plezier duidelijk terug in alle gezichtjes, wat een GENOT is dit.

We sluiten onze eerste wedstrijd af met een gelijke stand wat zeer zeker verdiend is.

We kunnen ons nu opmaken voor de volgende 2 wedstrijden tegen de 2 teams van RKHBS te weten JO11-2 en JO11-3.

Na de eerste wedstrijd heb ik de groep even bij elkaar geroepen en met ondersteuning van de volledige staf hebben we een korte evaluatie van de eerste wedstrijd gedaan. Besproken wat goed ging en wat beter kan.

Dit zal dan de bagage worden om de volgende wedstrijden ten strijde te gaan. Tijdens de wedstrijden tegen de teams van RKHBS zagen we het spel van het team alleen maar beter en beter worden en werden we echt getrakteerd op geweldig teamspel zoals het spelletje gespeeld moet worden. Het was echt een genot om naar te kijken.

Je zag de bal van links naar rechts gaan, van zone naar zone kortom een prachtig en vloeiend samenspel als TEAM!

Het team had het zo geweldig goed gedaan dat het team zelfs voor het spelen van de allerlaatste wedstijd al ongeslagen kampioen was van het JO11 toernooi en daarmee de 1ste prijs heeft behaald. Een hele dikke vette pluim!!!! Echt geweldig.

Onderstaande eindstand is het “rapport” van het team en ik mag toch wel stellen dat we oppermachtig waren 😊.

Jullie hebben ook gezien dat de kampioenen goed verzorgd werden met vers fruit! We hadden voor ieder wat wils: bananen, mandarijntjes, appels etc. Al dit lekkere fruit was gesponsord door de Sterappel uit Terwinselen. Ik wil bij deze alle mensen van de Sterappel ook hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van deze verse en gezonde lekkernij!

Ik heb met veel plezier dit allereerste verslag van het nieuwe seizoen geschreven en tijdens het schrijven had ik een hele grote smile omdat ik kan blijven genieten van het resultaat en alles wat ik gezien heb tijdens het toernooi!! Ik ben megatrots op dit team en hoop nog jaren met dit team samen te kunnen en mogen werken.

Groetjes,

Dave

Eén antwoord op “Zondag 25-08-2024 JO11-Toernooi bij RKHBS 1e plaats”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*