Woensdag 16-10-2024 Laura/Hopel Comb JO11-1 – RKTSV JO11-1 (M) 1 – 4

Hi allen,

We zijn aangekomen aan het einde van fase 1 en dat betekent meteen het begin van de herfstvakantie. Ik wil daarom gelijk van de gelegenheid gebruik maken om iedereen die op een welverdiende vakantie gaat, alvast een hele fijne vakantie en reis te wensen en voor diegenen die reeds op hun vakantiebestemming zijn aangekomen geniet van jullie vakantie!

Wellicht ten overvloede maar komende week is er geen training voor de thuisblijvers en beginnen we weer met de training op maandag 28 oktober a.s.

De laatste wedstrijd was een inhaalwedstrijd geworden tegen het team van Laura/Hopel Combinatie JO11-1.

– Laura/Hopel Combinatie JO11-1 – RKTSV JO11-1JM: 1 – 4

Woensdag 16 oktober

Voor het team dit keer een wedstrijd op een doordeweekse dag waar we normaal een training afwerken.

Dit keer spelen als we JO11 tegen een “oude” tegenstander en kunnen we ons opmaken voor een mooie sportieve afsluiting van fase 1.

Iedereen is mooi op tijd op het complex van LHC en zoals bij elke wedstrijd bespreken we vooraf de wedstrijd.

Het team wordt met het mageneetbord uitgelegd hoe de posities in het veld moet worden ingenomen en dit keer ligt de nadruk op het middenveld en de aanval. Vanaf volgende fase gaan we, als de basis een beetje helemaal onder de knie is, starten met een iets ander systeem. Deze wedstrijd willen we daar een begin mee maken wat neerkomt dat we in de aanval met 1 aanvallende middenvelder extra spelen. Er wordt een driehoek gevormd met 2 vleugelaanvallers en 1 centrale aanvaller die vanaf het middenveld in de aanval betrokken wordt. De “verdedigende” middenvelder blijft dan centraal in het midden opereren. Het resultaat van dit systeem laat ik op het bord zien alsmede de verschillende scenario’s die hieruit kunnen ontstaan.

We zullen hier na de vakantie nog meer aandacht aan gaan besteden. In ieder geval is het wel van belang dat eenieder zijn/haar positie handhaaft en daarbij ook de basis van het voetbalspelletje goed beheerst:

– Aanname

– Passen

– Kijken

– Bewegen/lopen

– Communiceren

Elke training komt de basis aan bod en dit zal elke training ook herhaald worden in diverse oefeningen.

Na de bespreking is het tijd om het veld op te gaan maar dit doen we dit keer niet zonder een geweldige “yell” J.

Het fluitsignaal is gegeven en we zijn op weg. Ik zie een team spelen die de bal rond laat gaan en duidelijk de wil heeft om deze wedstrijd winnend af te sluiten. De bal gaat rond en van links naar rechts en via de zones naar voren. Mooie combinaties en mooie passes, het team past wederom toe waar ze een paar wedstrijden geleden mee geëindigd zijn. We zijn duidelijk de baas op het veld en het duurt ook niet lang voordat we het eerste doelpunt op het scorebord zetten!!! Toppers zijn het! Ik vind het wederom een genot om naar dit team te kijken vanaf de zijlijn.

Het team voetbalt als team en eenieder laat zien waarom we een team zijn, dit is exact wat we willen zien, niet meer en niet minder ongeacht de stand of uitslag!! Ik hoop dat we dit spel kunnen voortzetten na de vakantie en met dit spel winnen we ook dik verdiend de wedstrijd. Slechts 1 tegengoal hebben we prijsgegeven maar daartegenover staat een geweldig optreden waar we in ieder geval fase 1 supermooi en positief afsluiten. Op naar fase 2!!!

Ik wil alle aanwezigen wederom bedanken voor de grote opkomst en ik kan niet vaak genoeg herhalen dat dit heel veel met de spelers doet!!! Nogmaals dankjewel voor jullie wekelijkse support!

Groetjes en een fijne avond,

Dave

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*