Drie op een rij voor eerste elftal

Afgelopen zondag heeft het eerste elftal voor de derde keer op rij gewonnen. Ditmaal moest VV Berg’28 het onderspit delven.

De wedstrijd werd gekenmerkt door vele kansen. Aan het begin van de wedstrijd waren er mogelijkheden voor RKTSV. De eerste grote kans was echter voor VV Berg. Hierna had Max Schepers  RKTSV op voorsprong kunnen brengen, zijn inzet trof echter niet het doel. De gastenploeg trof in de eerste helft nog de paal en ook Jeffrey Sprenger raakte het aluminium. In de 42e minuut was het wel raak. Uit een strakke hoekschop van Wesley Schoenmaeckers kopte Youri Middelhoven de openingstreffer tegen de touwen.

Kort na de rust had Leroy Römer de mogelijkheid om de voorsprong verder uit te bouwen. Leroy koos goed positie, alleen zijn schot miste het doel. Na een uur spelen bracht Max Schepers de score op 2-0 na goed voorbereid werk van Jeffrey Sprenger. Vijf minuten later was het weer Max Schepers die de doelman van VV Berg kansloos liet. Twintig minuten voor tijd scoorde Jeffrey Sprenger met hulp van de gastendoelman de 4-0. Hierna kreeg VV Berg meer overwicht. Dit leidde tot een aantal kansen voor de bezoekers, maar doelman Petar Mecic wist zijn doel schoon te houden. Hij moest uiteindelijk toch een tegendoelpunt incasseren. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakt de 15-jarige jeugdspeler Luc van de Klundert zijn debuut in de hoofdmacht. Luc maakte een prima indruk bij zijn invalbeurt.

Volgens RKTSV-kenner John Hollanders is het inmiddels zes seizoenen geleden dat het eerste elftal in competitieverband drie wedstrijden op rij won. De laatste keer was in het seizoen 2018-2019, in de vierde klasse, onder leiding van trainer Elmar Choinowski.

Komende zondag is inhaalprogramma en geen competitiewedstrijd. Op zondag 3 november staat de uitwedstrijd tegen koploper VV Wijnandia op het programma.