Zwaar bevochten overwinning voor eerste elftal

Afgelopen zondag heeft het eerste elftal drie punten binnengesleept tegen SV Brunssum. De uitslag was niet geheel volgens het wedstrijdbeeld, desalniettemin was het een knappe overwinning.

In het eerste twintig minuten van de wedstrijd werd de basis gelegd voor de overwinning. In de tweede minuut scoorde Wesley Schoenmaeckers uit een slimme cornervariant de openingstreffer. Tien minuten later was het weer raak. Na een goede uittrap van Petar Mecic schoot Jeffrey Sprenger de 0-2 tegen de touwen. Weer vijf minuten later scoorde Tim Kolodin de 0-3, na een knappe actie van Wesley Schoenmaeckers.

Ondanks de 0-3 achterstand was SV Brunssum in de eerste helft de bovenliggende partij. Door goed keeperswerk van Petar Mecic wist de thuisploeg in de eerste helft slechts een keer te scoren. Vlak voor rust raakte Wesley Schoenmaeckers geblesseerd en ook Lasse Mertens moest het veld met een blessure verlaten.

Ook in de tweede helft had Brunssum een veldoverwicht, echter zonder grote doelkansen. De verdediging bestaande uit Marvin Peters, Leroy Bemelen, Jordy van Hulst en Jan Schornstein hield knap stand. Jeffrey Sprenger had tien minuten voor het einde de mogelijkheid om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Zijn inzet ging helaas naast. In de 81e minuut kwam Brunssum toch weer terug in de wedstrijd. Een schot van afstand werd ongelukkig van richting veranderd en belandde onhoudbaar in het doel: 2-3.

Brunssum ging hierna op jacht naar de gelijkmaker. De grootste kans was echter voor Jeffrey Sprenger. Na een steekpass van de ingevallen Gilby Rütten, ging Jeffrey alleen op de doelman af. De grensrechter vlagde echter ten onrechte voor buitenspel, daar een verdediger van Brunssum nog achter Jeffrey stond.

De wedstrijd bleef nog lang spannend, omdat de scheidsrechter door de verschillende blessuregevallen tien minuten langer liet spelen. De opluchting was dan ook groot toen het laatste fluitsignaal klonk.

Hoewel RKTSV niet haar beste wedstrijd speelde, werd de overwinning behaald op grond van een prima teamprestatie. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen VV Berg’28 op het programma.