RKTSV JO10-1 wint overtuigend van Scharn JO10-2 na pittige peptalk

Op een zonovergoten ochtend bij RKTSV begon de wedstrijd tussen RKTSV JO-10 en Scharn JO-10 veelbelovend. De thuisploeg kwam al snel op een comfortabele 3-0 voorsprong. Het leek alsof RKTSV hun tegenstander even een lesje voetbal gaf, met doelpunten van onder andere Skye Essers en Milan Couvee. De bal ging soepel rond, de spelers liepen als gazelles over het veld en alles leek onder controle… Totdat er wat zand in de machine kwam.

In plaats van verder uit te lopen, begonnen er ineens persoonlijke fouten te verschijnen alsof het cadeautjes waren. Scharn pakte deze gretig uit en stond binnen no-time weer op 3-2. Het leek wel of RKTSV even vergat dat er nog een tweede helft moest komen! In de rust kregen de spelers een flinke peptalk van hun coaches, waarbij de toon meer op de “Donderwolk” dan op “Zonnestraal” stond. Wat er precies gezegd werd, blijft geheim, maar één ding is zeker: de jongens liepen de kleedkamer uit alsof ze klaar waren om het WK te winnen.

De tweede helft was een heel ander verhaal. Sam Reijnen werd naar voren geschoven en veranderde in een doelpuntenmachine. Hij schoot er maar liefst vier in! “Weet je wat, ik zet die bal zelf maar in het netje,” moet hij gedacht hebben. Naud Niessen werkte als een stoomtrein op het middenveld, en zelfs hij vond deze keer het net. Jomar stond overal en nergens, behalve natuurlijk waar de tegenstander dat wilde.

De verdediging met Levi, Sam en Tahir stond als een muur waar zelfs een bulldozer niet doorheen zou komen. Keeper Vin Lux hield kalm het hoofd erbij en had een paar belangrijke reddingen om Scharn op afstand te houden.

Het thuispubliek, inclusief Opa Cor en Jan, keken tevreden toe. Hoewel opa Cor, zoals het een echte kenner betaamt, wel wat verbeterpunten zag voor het team. “Dat kan nog scherper!” hoorde je hem roepen, maar hij was zeker trots op de uitslag. Ondertussen zorgde Gene ervoor dat elk hoogtepunt haarscherp werd vastgelegd met zijn uitstekende camerawerk. Vader Danny floot de wedstrijd strak en eerlijk, en keeperstrainer Ricardo was dik tevreden over de prestaties van Vin. Zo tevreden zelfs, dat hij later nog een krat bier meester wist te maken om de overwinning te vieren.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een indrukwekkende 9-3 overwinning voor RKTSV, waarbij de jongens lieten zien dat je zelfs na een paar fouten gewoon kunt terugkomen met een beetje humor, wat harde woorden en een flinke dosis doorzettingsvermogen.